Skocz do zawartości
IGNORED

Czy warto zmienić Solo 7C na Yamahe?

Amaranthu

Rekomendowane odpowiedzi

Jak wyżej.

Jestem posiadaczem Microlab Solo 7C, ale mam zbędne ~2000zł. Zastanawiałem się nad wymianą tych głośników na Yamahę e410 + ew. jakiś sub.

Prosiłbym o konstruktywne rady; inne zestawy w tym zakresie cenowym też mile widziane ;)

Pozdrawiam!

Na pewno zyskasz na kulturze dźwięku ogólnie, Microlab posiada przetworniki chyba po kilka centów za sztukę bardziej sieje dźwiękiem niż gra. A czy ta Yamaha to dobry wybór? mi się nie za bardzo podobała ale już MCR-640 trochę lepiej.

Moze aktywne monitorki ? Do 2k mozna znalezc ciekawe np. ADAMy

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) za pare

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

czolgista778, 8 Cze 2010, 16:41

>

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) za pare

To jedyne ADAM w cenie poniżej 2K jakie znam ... i dla tego je skreśliłem. Moje obawy to mały niskotonowiec. Pokładów mocy też nie mają za wiele (25W na niskotonowcu + weźmy pod uwagę skuteczność takiego małego głośniczka). Schodzą nie za nisko (choć faktycznie pomimo przetwornika ~4" osiągają szerokość pasma tańszych/najtańszych ~5"). Sądzę że byłby to szok dla posiadacza SOLO 7 - oczywiście jakość tego co by było byłaby znacznie wyższa ,... ale pasmo węższe i mniejsza "moc".

Ukryta Zawartość

djn3on, 8 Cze 2010, 17:12

>za 2k masz pare mackie mr8, ktore zjadaja i ta yamahe i te adamy.

Ukryta Zawartość

Ciekawe są Tascam VL-A8, ale w oczach profesjonalistów szukających neutralności, tak więc nie wiem jak będzie dla kogoś kto nie do końca szuka "prawdy". Chyba warto byłoby udać się do jakiegoś sklepu muzycznego i posłuchać kilka modeli (np. TASCAM vs. MACKIE vs. Yamaha HS80). Te MACKIE jakoś źle nie wypadają, choć w tym teście też nie zwracają na siebie uwagi niczym szczególnym.

ps. Yamaha HS80 też nie jest precyzyjna ... ale to nie musi przeszkadzać jej w roli monitora Hi-Fi

Ukryta Zawartość

Szczerze to nie znam żadnej marki o której pisaliście. Monitorki musiałbym podłączyć do jakiegoś wzmacniacza etc., a dysponuje laptopem więc w grę wchodzi cały zestaw za 2000.

@edit:

nie doczytałem, że mają wbudowane wzmacniacze, ale pasmo jest troche wąskie... nie jestem kompozytorem, ani nic z tych rzeczy. lubię żywe kolumienki - nie słucham jazzu,bluesa itp.

Chodzi ci o to 60Hz ? One przenosza do 50KHz wiec pasmo takie waskie nie jest :)

Chodzi ci o to 60Hz ? One przenosza do 50KHz wiec pasmo takie waskie nie jest :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.