Skocz do zawartości
IGNORED

używany CD i wzmak do muzyki elektronicznej, elektroakustycznej, ambientu itp... 1500 zł

moonlit

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę pomóżcie mi, bo już się gubię w opisach,

1.Nie mogę kupić wszystkiego od razu więc na początek pytam Was o CD i wzmak (używki)

2.Niestety mam ograniczony budżet, mogę wydać ok 1500 zł na klocki :(((

3.Słucham bardzo dużo różnej elektroniki ale szczególnie ambientowe klimaty w rodzaju Eno, Biosphere, Burial itp i choć słucham także

przeróżnych innych gatunków to pod tą muzykę chciałbym kupić sprzęt.

4. Poszukuję sprzętu grającego muzykalnie, nie koniecznie z mocnym basem i takiego by nie męczył podczas wielogodzinnego słuchania muzyki.

5. Pomieszczenie 32 m2

6. Z opisów podobał mi się creek evo i jego zakup planowałem, niestety nie stać mnie na razie, poza tym nie słyszałem go i wcale nie jestem pewien czy to dobry trop.

Będę bardzo wdzięczny za pomoc

Nie masz odpowiedzi bo nawet nie napisałeś jakie masz głośniki. Zresztą nie można doradzić sprzętu w ten sposób, a każda taka rada będzie bardzo subiektywnym odczuciem, bo komuś, w jego pomieszczeniu, na jego głośnikach i z aktualnym nastawieniem (dobrym, złym itd) coś się podobało a coś nie.

Sprzęt w różnych pomieszczeniach może zagrać kompletnie inaczej!

Na Twoim miejscu po prostu brałbym taki sprzęt, jaki ma ogólnie dobrą renomę (np. Rotele) i jeśli chodzi o CD to taki, który jest również tani w naprawie, np. Marantz i chyba też Rotel, ale nie jestem pewnien.

Czyli- przejrzyj allegro, dajmy na to wzmak za 1000 zł, CD za 500 zł z firm jakie Ci wymieniłem, potem przejrzyj to forum, czy któryś z wybranych sprzętów jest popularny i go kupuj.

Inaczej to można gdybać i tyle.

pozdr

Wiem, racja, ale celowo nie chciałem nic pisać o głośnikach bo je też chcę w niedalekiej przyszłości wymienić. Te co mam to trochę wstyd opisywać - koda AV965S

Kupiłem Audiolaba, może zbyt pochopnie, nie wiem czy to nie będzie złom:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ale może jakiś czas obleci a ja w tym czasie kupię jakiś wyższy model CD a potem wymienię głośniki i wzmak a ten pójdzie do innego zestawu.

Iść w rotela? RCD 02 i RA 1060 albo Ra 985bx np?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Przepraszam że sie wtrącam ale czy przegladałeś zdjęcia udostepione przez sprzedającego?

Zobacz zdjęcia DSC_0063, DSC_0057, DSC_0051. Ja niestety nie mogę zdjęć zamieścić - prawa autorskie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.