Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Analogue Puccini vs Arcam A70

mir29

Rekomendowane odpowiedzi

Który z wymienionych wzmacniaczy jest lepszy i pod jakim względem. Słucham głównie rocka, blues, metal, klasykę i jazz w takiej kolejności. Trochę poczytałem na temat Pucciniego na forum ale nie ma za dużo o Arcamie, a chciałbym się dowiedzieć na ich temat od osób które słuchały obu i maja jakieś porównanie.

https://www.audiostereo.pl/topic/64657-audio-analogue-puccini-vs-arcam-a70/

Porównania tych dwóch modeli co prawda nie mam żadnego, ale za to Pucciniego miałem z dwa lata i wiem jedno - do rocka, tym bardziej metalu, lepiej od razu poszukac czegoś innego. Co nie zmienia faktu, że sprzęcik potrafi bardzo ładnie zagrac, tyle że bardziej jakiś chillout i tego typu "plumkające" klimaty. Co ciekawe Puccini (bez SE) nie ma opcji zdalnego sterowania, a co jeszcze ciekawsze, to naprawdę rzadko kiedy jest ona w ogóle potrzebna. U mnie bywało, że i miesiąc grał na jednym ustawieniu gałki volume, co nie jest u mnie takie normalne jak mogłoby się wydawac :)

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Pucciniego SE mialem dosc dlugo. Gra swietnie, bardzo milo dla ucha.

Arcam robi swietne odtwarzacze i dosc przecietne wzmacniacze - taka ma opinie. Osobiscie nie znam ich wzmacniaczy ale CDP sa OK

pzdrw

soso

Tylko AA Pucinii SE jest wart zainteresowania i w tym przypadku można zapomnieć o Arkamie A70. Chyba lepiej FMJ A22 używkę.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• 1 rok później...

Witam. Wiem że temat już pewnie autora nie interesuje, ale napisze jako posiadacz Puccinego Special Edition, jest to wersja dual mono bez sterowania pilotem i powiem tak. Wzmacniacz gra bardzo ładnym ciepłym środkiem, wokale na pierwszym planie, zaznaczona delikatnie niższa partia średniotonowa i wyraźną, bardzo przyjemną górą, delikatną. Jeśli chodzi o bas to jest on poprawny i dość dobrze kontrolowany, ale nie ma go bardzo dużo. Nadaje sie do muzyki raczej bardziej spokojnej, klasyka, instrumentalna, jazz. Najlepiej nadaje sie do zasilania kolumn podstawkowych, z podłogowymi trudnymi kolumnami sobie po prostu nie radzi.

Zdecydowanie Audio Analogue. Muzykalność, barwa, ciepło, namacalność dźwięku - to jego atuty. Ma też niezłą dynamikę i stereofonie. Nieco słabiej wypada w szybkości i konturowości dżwięku, ale to moźna mu wybaczyć. W mojej opinii w bezpośrednim porównaniu "zjadł na śniadanie" Rotela. Od Arcama też powinien być fajniejszy.

Pozdrawiam Stempur

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.