Skocz do zawartości
IGNORED

czy da się podłączyć velodyne cht-12q razem z B&W CM9 do komputera ?

leonardofree

Rekomendowane odpowiedzi

Chodzi mi o to czy to wszystko razem da się podłączyć do kompa, jakimi kablami i wejściami? I czy da się odciąć w B&W Cm9 częstotliwości basów do 120 Hz żeby grał je tylko sub velodyne ? Inaczej będą się chyba nakładać częstotliwości i będzie nierówne pasmo.

Sub łączysz do wyjścia subwooferowego (jest to złącze kanałów centralnego i suba). Wzmacniacz łączysz do wyjścia frontowego. W sterownikach masz wybór częstotliwości odcięcia. ... z dobrych kart które się tu sprawdzą: Creative X-Fi Elite PRO

>Sub łączysz do wyjścia subwooferowego (jest to złącze kanałów centralnego i suba). Wzmacniacz

>łączysz do wyjścia frontowego. W sterownikach masz wybór częstotliwości odcięcia. ... z dobrych kart

>które się tu sprawdzą: Creative X-Fi Elite PRO

A kartę dźwiękową łączysz tylko z B&W ? A potem B&W z velodyne tym kanałem centralnym ? dobrze zrozumiałem ? I potem robimy odcięcie basów B&W na komputerze w programie dołączonym do karty dźwiękowej ? A będzie to grało bez wzmacniacza ?

leonardofree, 28 Lip 2010, 14:45

Nie.

Wyjście karty dźwiękowej z kanałami frontowymi łączysz do wejścia wzmacniacza, który dalej napędza kolumny.

Wyjście karty dźwiękowej z kanałami centralnym i "subkanałem" łączysz do suba (a dokładnie sam subkanał łączysz do subwoofera).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.