Skocz do zawartości
IGNORED

Projektor: HD ready czy Full HD

matt.3

Rekomendowane odpowiedzi

W kwestii rozdzielczości, czyli widoczności plamki ...

Na projektorze Full-HD, przy ekranie 240cm x 135cm (odjąć border 5cm) plamkę widać z ~2,5m.

Może ktoś projektorem HD podzieli się taką informacją?

A co do wysokości zawieszenia ekranu. Bardziej komfortowo się ogląda, gdy ekran jest nisko. Zadzieranie łba do góry jest na prawdę męczące. Gdybym mógł u siebie zrobić dół ekranu ~30cm nad podłogą tak bym uczynił.

Ekran mam 70cm nad podłogą i głowa układa się komfortowo w pozycji stojącej, czyli ekran jest za wysoko. Niestety ze względu na ukształtowanie "otoczenia" nie mogę opuścić go niżej... :o(

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

No z tymi ekranami przepuszczajacymi dzwiek, to jest roznie. Czytalem duzo wypowiedzi, ze ktos kupil cos co mialo byc audio-neutralne, a w praktyce nie bylo. Ktos ma dobre doswiadczenia (bo tylko te sie licza, choc dla potomnych przydalyby sie tez ostrzezenia 'czego nie kupowac') z neutralnymi akustycznie ekranami? (choc w glebi duszy tak czy siak - musi to miec jakis wplyw na dzwiek, tym bardziej, ze to chyba nie material tak lekki jak ten od maskownic).

♫ ♪ ♪ ♫ ♪ ♪ ♫ fiu fiu.... Bocznica: Rozmowy na luzie: strona 20: Mlb łże...

tak naprawdę za porządny ekran musisz sporo zapłacić. widziałem kiedyś taki ekran firmy CommTec w aranżacji domowej sali kinowej. głośnik centralny był ukryty za nim i ekran wcale mu nie przeszkadzał. ekran kosztował kupe kasy, ale i głośniczek był też niczego sobie

• 2 tygodnie później...

Do 4000 zł polecam Benq w 1000. Sam stałem przed podobnym wyborem. Z optomy, viviteka i benq wybralem własnie w 1000. Sporo w sieci jest testow, porownan no i z tego co pamietam wlasnie benq chodzi najciszej.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.