Skocz do zawartości
IGNORED

Bzdury na temat hi endu,troszke prawdy prawdy o brzmieniu

laa83

Rekomendowane odpowiedzi

Marcin K., 17 Sie 2010, 16:16

>I jeszcze jakby podawała do stołu jakaś bawarska dzierlatka w skórzanych szortach i z czwóreczką z

>przodu? Hmm, neomammut, co myślisz, wchodzisz w ten biznes? Waruneczki aż palce lizać dla niektórych

>prawiczków z tego forum, żeby się wykazać hi endowym batem... Wio koniku, wio...

>

>Chyba zapodam jakieś disko polo dzisiaj wieczorem. Złoję dzisiaj mojej wilsony, aż miło...

Ja wiem ze to nie na temat i autor tematu dal bana koledze, ale gwoli scislosci:

Bawareczki nosza dirndle i w nich wygladaja palce lizac.

w skorzanych szortach to biegaja w bawarii chlopcy: duzi, sredni i mali, ale jesli kolega ma upodobania do chlopcow w skorzanych spodenkach z 4 z przodu... no coz o gustach sie podobno nie dyskutuje.

oprocz humanistycznego wyksztalcenia zycze odrobine wiedzy ogolnej, szczegolnej i obycia.

Ut conclave sine libris, ita corpus sine anima. Cicero

tegeback

A ja jezeli Pan pozwoli napisze tak-co to ma wspolnego z tematem watku??

Jesli ktos sie chce po prostu wyindywidualizowac z rozentuzjazmowanego tlumu to osiagnal PAN cel!!!

stary audiofil, 18 Sie 2010, 00:41

>tegeback

>A ja jezeli Pan pozwoli napisze tak-co to ma wspolnego z tematem watku??

>Jesli ktos sie chce po prostu wyindywidualizowac z rozentuzjazmowanego tlumu to osiagnal PAN cel!

no wlasnie nic nie ma. i za to przeprosilem grzecznie w pierwszym wypowiedzianym zdaniu.

chodzilo jedynie o fakt ze w Bawarii panny nosza Dirndle a nie Lederhosen. tyle.

w tym watku na temat wypowiadaja sie madrzejsi ode mnie.

no, to by bylo na tyle.

Ut conclave sine libris, ita corpus sine anima. Cicero

>laa83

Durnoty nie popieram, a staram się zrozumieć, nawet z tak niepokojących wypowiedzi można wyciągnąć jakieś sensowne wnioski, ponoć w każdym szaleństwie jest odrobina geniuszu.

Co do dławików w zasilaczu wzmacniacza tranzystorowego.

Adekwatna sprawa ma się do kondycjonerów, tam też siedzą, czyniąc brzmienie wzmacniacza "powolnym" i w odsłuchu ociężałym. I nie ważne że to wymiękanie następuje od strony sieci, a nie za Graetzem, ale występuje. I występuje wówczas, jeśli nie jest odpowiednio dobrany kondycjoner do mocy pobieranej przez wzmacniacz. A moc wyjściowa, jaką można obciążyć kondycjoner, powinna być wielokrotnie wyższa niż pobierana przez wzmacniacz, a nie na styk, wówczas można powiedzieć o sztywnym zasilaniu sieciowym.

Czyli okazuje się że można zbudować zasilacz o odpowiedniej wydajności prądowej, aby nie kucał napięciowo i kilka firm tak robi, ale są te zasilacze w osobnych obudowach, wtedy można powiedzieć że gra muzyka. Bo przypadkowy kondycjoner podpięty w zasilanie może więcej popsuć niż naprawić, stąd cała zabawa w poszukiwania.

A co to jest to common mode ?

Pytasz o sposób implementacji w układ ? Są przecież rozwinięte formy układów nawijania dławików, rozwiązania pośrednie pomiędzy transformatorem, a typowym dławikiem. Nie wchodziłem w zagadnienia stricto techniczne :)

laa83

Sluchaj no TY pierunie slunski-kiej tyle bykow robisz??

Wracaj ino mig na przodek fedrowac,a po szychcie do komisu po tego techniksa z sieciowka na stale-hej.

Tylko sie kluc i buzka na klutke-hej.

>>>> Marcin K.

17 Sie 2010, 18:18

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 1128 / 177 / 0 Gonzo, jesteś wrażliwy jak panienka przed okresem.

Bum to twardziel i nie płaczę, jak mu radzę siąść na sedes, bo wie, że moja rada wypływa z dobrego serca i wrodzonej ludziom życzliwości. W końcu powszechnie wiadomo co się stanie, jak nie zdążysz usiąść w porę....... <<<<<<

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Denon PMA 925R, Sony TA F690ES, ST-S590ES, NuBERT NuBox 360, AKG K550, Graham Slee Solo klon, BCL.

"Doświadczenie jest ostatecznym kryterium prawdy".

@szybki Gonzo, mam sugestię dla Ciebie - przestań pisać o dławikach, bo się coraz bardziej kompromitujesz. Na razie to się jeszcze nie udało nikomu w tym wątku w sensowny sposób napisać jak działa zwykły dławik, a gdzie tu rozprawiać o produkcji.

common mode - sygnały wspólne, przeciwieństwo różnicowych. Z polskiego na nasze już nie będę tłumaczył, gdyż zakładam, że ktoś zabierający głos na dany temat posiada minimum wiedzy, i guzik mnie obchodzi, że na tym forum jest inaczej.

>michelangelo

@szybki Gonzo, mam sugestię dla Ciebie - przestań pisać o dławikach, bo się coraz bardziej kompromitujesz. Na razie to się jeszcze nie udało nikomu w tym wątku w sensowny sposób napisać jak działa zwykły dławik, a gdzie tu rozprawiać o produkcji. <

Twoją sugestię przyswoiłem :) Już więcej nic już nie będę pisał, abyś nie musiał się dławić.

Natomiast poczytam z chęcią Twoje sensowne wyjaśnienia z dziedziny działania i stosowania dławików, nie pisz tylko o wymianie ich w układach świetlówek, reszta może być :)

pzdr.

szybki Gonzo, 18 Sie 2010, 11:08

>Twoją sugestię przyswoiłem :) Już więcej nic już nie będę pisał, abyś nie musiał się dławić.

>Natomiast poczytam z chęcią Twoje sensowne wyjaśnienia z dziedziny działania i stosowania dławików,

>nie pisz tylko o wymianie ich w układach świetlówek, reszta może być :)

>pzdr.

Nie no, luzik. Wymiana dławików w świetlówkach to też jest jakieś doświadczenie. Wprawdzie nigdy tego nie robiłem, ale doceniam każdą społecznie pożyteczną pracę i szanuję ludzi ją wykonujących. Dławiki mojego projektu można spotkać w innych urządzeniach niż świetlówki, ale to nie ten wątek i trochę inna długość geograficzna.

Stary audiofil

Do pracy będe chodził w tedy kiedy będe chciał i w kopalni napewno nie pracuje,a o moich technicsach z "komisu" to się lepiej nie wypowiadaj,bo gówno o nich wiesz.....

obejzenie filmu Salt i zapozyczony cytat od grupy ktora go wypuscila sklonil mnie do refleksji na temat jakosci urzadzen audio i firm ktore wypuszczaja cos co ma najwyzsza mozliwa jakosc, czy istnieje cos takiego jak jakosc przede wszystkim czy sa ludzie ktorzy projektoja i produkuja urzadzenia ktore sa dzielami niemal wybitnymi osiagnieciami, wlasnie taki prawdziwy hi-end czy ktokolwiek slyszal czy widzial cos co na prawde zasluguje na miano hi-end, czekam na prawde o hi-end podajcie przyklady,

Tylko dla zaawansowanych.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

chwilowy brak działalności w audio.

• 1 miesiąc później...

scisle, jezeli chodzi o całkowanie- to tak opisuje sie , projektuje i oblicza zasade działania automatów deltaV/deltaT, podobnie dziala moj mnoznik napiecia (sterownik) w tranzystorze. mnozy, a dokladnie wielokrotnie dodaje wartosci do sie i patrzy co mu wyszlo, nic nie pamieta (analog). obraca faze co 60 stopni, generuje podwójną 3faze- (94-V0) zobacz se byle karte z kompa... (...)ale w wyniku ma dwa stany "logiczne" (((nie I/O(1,0)))) tylko wypchnij- wciągnij. ferszteje Sie? producent pisze jakies bzdury o sitku dla elektronów.

obejzenie filmu Salt i zapozyczony cytat od grupy ktora go wypuscila sklonil mnie do refleksji na temat jakosci urzadzen audio i firm ktore wypuszczaja cos co ma najwyzsza mozliwa jakosc, czy istnieje cos takiego jak jakosc przede wszystkim czy sa ludzie ktorzy projektoja i produkuja urzadzenia ktore sa dzielami niemal wybitnymi osiagnieciami, wlasnie taki prawdziwy hi-end czy ktokolwiek slyszal czy widzial cos co na prawde zasluguje na miano hi-end, czekam na prawde o hi-end podajcie przyklady,

Tylko dla zaawansowanych.

wise choice many, & money for choices. second- qnowledge. third ... ochota.

klipi - spoko dzisiejsza przemyslowka nie nadaje sie bo jest produkowana na zasadzie 1.kasa zysk, 2. reszta - i czasami najwyzsza jakosc nie jest w ogole uwagledniana w rachunku produktu (pisze tutaj o najwyzszych modelach bo o nizszych to nawet nie wspominam bo nie ma szans na jakosc przede wszystkim) ale wiesz zawsze tak bylo i jest ze zdarzaja sie osoby ktore zaprojektoja czy stworza cos co jest doslownie wybitne czesto jest to tzw hobbystyczne zajecie czy dzialalnosc nieprzemyslowa (w audio to pewnie powoli glownie taka dzialalnosc poza cyfryzaja) ale jednak jest, w audio tez jest pare takich projektow az tak nie sledze tej tematyki zreszta powoli bede odchodzil od tego wystarczy mi ze slucham muzyki i jesli czegos potrzebuje to poprawiam...

chwilowy brak działalności w audio.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.