Skocz do zawartości
IGNORED

A moze by tak w Gdyni

Harvi

Rekomendowane odpowiedzi

>:Piotreq, wiem,że wstęgi to ostatnio często implementowane typy,niewiele ponadto,poza tym że słyszałem Elaci z takim typem wysokotonowca. Jesli najdzie mnie drive wymiany "szaf" na pewno zgłoszę się do Was.

niewazne.

wlasnie zagladnalem na strone GLD. Oto co mozna tam m.in. przeczytac o ich kablach:

"...Taśma pozbawia kabel pojemności i indukcyjności, co zwiększa ilość szczegółów oraz zdecydowanie poprawia efekty przestrzenne 3D..."

bez komentarza

Przepraszam ze nie na temat

ART-1 planujemy zastosować w miejszym modelu. Natomiast ART-2, w tych (podłogowe) których premierę planujemy u Harviego.

Apropo cen mamy do nich dostęp po niższej cenie niż podana, oczywiście mowa o ART-1 - niestety tych modeli nie sprzedajemy klientom indywidualnym.

skoro Harvi ma juz dostep do neta i pewnie czyta włąsnie ten temat, mam takie pytanie czy nie mozna by było przesunąć spotkania o jakieś 2-3godziny później, wiem że innym może się to nie spodobać, ale na 18 mogę się nie wyrobić, od 15 mam nagrane 2 prezentacje u klientów. Albo jeżeli bym się trochę spóźnił, wybaczycie? ;-)

Spróbuję być punktualnie na tyle na ile to będzie mozliwe.

Pozdrawiam wszytskich!

mysle, ze na poczatku zajmiemy sie wzmakami i kolumnami lokalnymi i od amplifikatora, takze bedzie czego sluchac, a jak sie pojawisz, to podlaczymy do systemu i Twoje propozycje :)

Harvi nei mieszka sam i nie chcieli bysmy chyba pol nocy mu dom okupowac :)

Wpis trochę ku odświeżeniu i przesunięciu tematu na czoło.

Jestem po rozmowie z konstruktorem Baltlaba - jednak wybiera się osobiście na nasze spotkanie (jego znajomy, który ma zapewnić Epocę też będzie).

Pozdrowienia od Harviego - ma w planie powrót do domu ok. 14:30 w niedzielę - odezwie sie kiedy będzie w okolicy 3miasta (i oczywiście gdyby coś nie wyszło i miał opóźnienie).

>Netboy: wielu jest chętnych?

PROSZE O WYSYLANIE DO MNIE MAILI OSOB KTORE BEDA U HARVIEGO !!!

PODAJCIE JAKI SPRZET ZE SOBA ZABIERZECIE !!!

JEST TO BARDZO WAZNE !!!

JAK KTOS NIE ZNA ADRESU HARVIEGIO TO PODAM NA MAILA !!!

MOJ ADRES: [email protected] !!!

MUSZE TO DO JUTRA DAC HARVIEMU !!!

POZDRAWIAM MICHAL

Zastanawiam się. Chciałbym być. Cienko widzę odsłuch wielu systemów/kombinacji w... po ile minut ;-)) ?

Wymaga to solidnego planu i żelaznej jego realizacji oraz dyscypliny uczestników spotkania.

Przełączenia klocków, sprawdzanie połączeń wymaga troszkę czasu (i uwagi). A co z rozgrzewką klocków/systemów ?

* * *

U mnie były tylko 4 wzmaki, 6 osób i słuchaliśmy od 9:30 do ok. 18:00 z przerwą na obiad. B. został jeszcze do 20:30. (Sprzęt już od samego rana był wygrzewany.)

Obawiam się, że odsłuch wejdzie w głęboką noc, bo początek spotkania przewidziany dopiero na 18:00, prawda ?

Ile w końcu przybędzie osób ? Nie za dużo aby ? Inaczej to wyjdzie po prostu spotkanie towarzyskie, zainspirowane tematem odsłuchu sprzętu, a nie odsłuch porównawczy.

Sorry za mój sceptycyzm, życzę dobrze. Mam malutkie, ale jednak jakieś tam doświadczenie i pojęcie, jak to "powinno" wyglądać.

Pozdr.

PS. Jeśli i dla mnie znalazłoby się miejsce - chętnie się zjawię. Na 100% to będę wiedział dziś ok. godz. 19:00.

Program wydaje mi się aż nadto obfity, jak na ilość możliwego do wygospodarowania czasu i ilość chętnych (każdy przyniesie jakieś swoje płyty).

Jeśli chcecie to ze swego sprzętu mogę coś tam przywieźć. ( -> "o mnie"), choć chyba będzie go i tak dość.

no sprzetow juz chyba faktycznie starczy, najwazniejsze 2 rodzime lokalne wzmaki i do tego kilka kolumn roznych bedzie, ja juz od Olesia mam jego CD Rotela 1070.

tak na marginesie, swietnie gra :)

>Andrea29:

1. Dzięki za poradę w sprawie miękkiej podłogi sosnowej i ustawieniu kolumn. Układ: podłoga - wykładzina - granitowa podstawa (ca 27 kg) - kolce - kolumna, praktycznie wyeliminował problem "wzbudzania się" podłogi.

2. Co do spotkania - racja święta, ale jak mówią pierwsze koty za płoty - nauczymy się na własnych błędach. Głowne systemy będą dwa jak pisałem. Wstyd przyznać, ale jeśli chodzi o ścisłe trzymanie się programu odsłuchów to... nie ma się czego trzymać. Jeśli chodzi o zdyscyplinowanie uczestników, to wierzę że będzie OK - choć znam tylko dwóch z nich.

-> Zolty: spróbuj jeszcze koniecznie gumek do ścierania to się zdziwisz, że to słychać, co sam sprawdziłem. (Warto za grosze poznać, co i jak się zmienia w dźwięku i czy Ci będzie odpowiadać.)

* * *

Zatem jutro chciałbym i mogę być. Zależy mi na odsłuchu Baltlaba i Amplifikatora najbardziej. Ad. reszty dostosuję się do Waszego zdania.

O ile mogę przyjechać oczywiście. Jeśli tak, zabieram cyfrówkę, coby udokumentować to i owo ku uciesze wszystkich ;-))

Zatem już piszę do Michała.

Pozdr.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.