Skocz do zawartości
IGNORED

A moze by tak w Gdyni

Harvi

Rekomendowane odpowiedzi

Wrażenie z rozmowy baaaaardzo pozytywne, słychać było,że pan Tomasz Burski był zainteresowany takim spotkaniem. Aż szkoda, że nie da się zrobić naszym producentom szerszego publicity.

Chwilowo odpadam z netu - obowiązki rodzinne wzywają. Będę osiągalny wieczorem.

>Netboy: Sorki, umknął mi Twój ostatni wpis. Nie wziąłem tego Rotela - biorę na razie na wstrzymanie i posłucham trochę zanim się zdecyduję. Natomiast po tym co uslyszałem z RCD-02 i RB/RC-03, straciłem do końca serce dla mojej Yamahy. Idzie do tzw. ludzi.

Hmmm, tanie źródełko to nie problem - sam mam Y-hę CDX-396 i przywieżienie jej to nie jest problem [lżejsza od piórnika mojego syna w pierwszej klasie ;)]. Myślałem o czymś zbliżonym klasowo do Baltlaba i Amplifikatora, ale taki np. Harman Kardon mógłby być ciekawy - wszędzie chwalony, można by to zweryfikować. Ja ostatnio porównałem swoją Yamahę z Rotelem RCD-02 - raz podłączone oba źródła do Y-hy AX-396 i dalej do AA Phoebe przez JamoFlat'a (to wersja pt. strefa budżetowa), i drugi przerobiony wariant to pre i końcówka Rotela (RC i RB-03), interkonnekty Real Cable, głośnikowe Audioquest Type 6+ i na końcu moje Phoebe (i oczywiście oba CDki).

Nie będę pisał o wrażeniach po pierwsze dlatego, że nie umiem, a po drugie dlatego, że nawet nie chcę o tym pamiętać.

Yamahę Ax-396 i CDX-396 tanio sprzedam..... ;(((

he he zolty no to zaskoczylo co?

ale po podobnych experymentach u mnie tez mam smaczka na rotela na kabelki niekoniecznie bo moje lepsze ale klocki miodzik :) juz mam swinke i wrzucam :)

pozdrawiam michal

Bez szaleństw - coś się skombinuje. Netboy pisał/mówil, że może przynieść swoje źródło (nota bene to DVD Sony, którego brzmienie bardziej mi się podobało niż RCD -02, w każdym razie na Netboy'a kolumnach).

>Netboy:

Witam - niestety choroba zakaźna przenoszona drogą słuchową szaleje.

Mój poprzedni wpis był do Pitdoga oczywiście, gdybym wiedzia, że czytasz to nie chwaliłbym tak Twojego Sony ;)))

eeee tam nie ma co chwalic i tak go zmienie:) ale do harviego wezme tez ampa bo chcemy porownac go z jego technicsem ale kolum nie wezme jakos ostanio malo jem wiec mi sily brakuje, juz targanie ls40(z piaskiem) pietro wyzej czulem przez jakis czas

Lekkie to te Radmory nie były, to fakt. Ja też nie z tych co dużo jedzą ;). Ale brzmiały prawie tak jak lubię, gdyby jeszcze tak troszkę głębszy bas....

Co do Rotela, ładnie grało, ale ta odrobina ciepełka by się przydała - wydaje mi się, że z Phoebe było ciut cieplej, ale to może wina pomieszczenia.

>PiotreQ: Spotkanie odbędzie się w apartamentach Harviego - Netboy ma jego pełnomocnictwo, do reprezentowania na forum. Gdynia Dąbrowa - adresu nie mam teraz pod ręką, ale do 20 marca znajdę.

Stanowczo za wolno klepię w klawiaturę.

>Netboy: te małe monitorki na półce po lewej za drzwiami w Top HiFi sprawdziłem - 5900 PLN. Może jutro, jak już będę miał potwierdzenie, że zgarnąłem te 7 000 000 PLN w Lotto.

>Netboy: wpadłem tylko w przelocie, oddałem Rotela i zwinąłem się. Na odsłuchy to trzeba mieć sporo czasu i umówić się na kilka dni na przód (chyba, że Yamaha 440 + zestaw Eltax'a ;)), a z czasem to u mnie było ostatnio krucho. Natomiast mam nadzieję, że Twój zestaw w Sir nadal jest ze sobą podłączony, bo i tego chciałbym posłuchać. Co prawda ponoć CA za wydajny prądowo nie jest, ale mając na uwadze kumulację, wymiana kolumn nie stanowiłaby problemu.... ;)

>PIOTREQ sorki za prywate na forum, ale na wypadek, gdyby byly klopoty z mailem podaje Ci link do podstawek, zobacz i czekam na jakies info :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dzwoniłem do Top HiFi - nie ma żadnego problemu z wypożyczeniem sprzętu na weekend.

Jeśli nie będę musiał wyłożyć kaucji za nowego Baltlaba (a będę musiał, żeby go dostać na spotkanie jeżeli konstruktor się nie pojawi), to mam zamiar wypożyczyć jakiegoś CD'ka. Panowie proszę o propozycje - niestety ograniczone finansowo do ok. 3.5 kPLN. Któryś Rotel, może NAD 5xx albo Marantz - nie wiem jak tam ceny innych sprzętów.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.