Skocz do zawartości
IGNORED

A moze by tak w Gdyni

Harvi

Rekomendowane odpowiedzi

Ja jestem otwarty na odsłuchy. Natomiast na płacenie zaliczki na poczet czegoś, czego nawet nie widziałem jestem niestety zamknięty. Najpierw wymiana Yamah na coś lepszego - moje kolumny tak najgorzej z lepszym sprzętem nie grały, więc zostają (na razie...).

ja allegro tez omijam baaaaaaardzo szerokim lukiem a poztym to zadne porownanie bo ty jestes producentem i to zobowiazuje do budowy zaufania a nie porownywania siebie z allegro bo to nie jest zadna rekomendacja

>PIOTREQ: W żadnym momencie nie czułem się zmuszany przez Ciebie do czegokolwiek. Dałem tylko sygnał, że kolumny nie są na pierwszym miejscu do wymiany. Dzięki naszej tu dyskusji, (która momentami może wyglądała jak Netboya i mój atak na formę sprzedaży Twoich kolumn) nie tylko wiem, że robicie kilka serii kolumn ale że mogę ich posłuchać w domu. A jako bomus powiem tylko, że ten temat jest już w pierwszej dziesiątce na forum, pod względem ilości wpisów - a do spotkania jeszcze tydzień.

Daj znać kiedy tylko wasza strona w sieci, będzie funkcjonować - chętnie pogrzebię w waszej ofercie.

>Netboy: skutek uboczny tych przenosin jest taki, że po jednej nocy temat wylądował na drugiej stronie i zniknął z pola widzenia potencjalnych gości. Trzeba będzie co jakiś czas coś dopisać, coby nie przepadł w otmętach innych tematów ;)

o jaki ładny temat.

sobie poczytałem i brawa za inicjatywę; co do źródełka to służę moim tunningowanym RDC1070, mogę dac również AQPythona i pewną ciekawostkę DIY;), niestety 21.03 mam imprezę rodzinną, więc albo przytargam dla kogoś z szanownych uczestników klocki np.: w pt., albo ktos po nie podjedzie do mnie do chaty- ofc, jak wyrazicie chęć.

Pozdrawiam.

Dzięki OLES za chęć pomocy, ja niestety w piątek będę bez samochodu przez większość dnia, ale może ktoś z innych współorganizatorów się podejmie. Może też wypaść tak, że będę woził sprzęt Baltlaba - jeśli konstruktor nie będzie się mógł zjawić osobiście. Troche więcej będę wiedział w środę po finalnych rozmowach telefonicznych z Amplifikatorem i Baltlabem (a raczej z ich konstruktorami).

>OLES:

A tak off-topic, nie byłeś najwyraźniej zadowolony z tego Rotela skoro oba klocki tuningowałeś. Możesz mi zdradzić co było nie tak i co się poprawiło? RCD-1072 to jeden z kandydatów do wypożyczenia z Top Hi-Fi na spotkanie.

oj ludzie, przecie napisałem że w pt. mogę podzrzucić SAM;

.. a pewnie że niezadowolony;), zawsze przecież może być lepiej..

i jeszcze jedno w sob. pomiędzy godz 10-12 bedę w okolicach dworca w Gdańsku, więc mogę ew. zapakować klocki; jakby co to na priva poproszę.

Będę na bieżąco pisał o wynikach "negocjacji" z producentami, co do Primare'a - zildijan zaoferował się z tuningowanym CD Primare'a - możnaby posłuchać w zestawie. Jeśli 3miejscy producenci wzmacniaczy nie zawiodą to wzmaków będzie sporo - Baltlab, Amplifikator, do tego Harviego NAD S300, Netboy zapowiedział się ze swoim. Z kolumn będą Kolumny Harviego, PiotreQ zapowiedział premierę swoich nowych konstrukcji (mam nadzieję, że nie zrezygnowal po wczorajszej wymianie myśli z nami tu na forum :)) i jeszcze Pan Burski z Radiconu (Amplifikator) zaproponował prezentację swoich konstrukcji - nie wiem czy obu, czy tylko jednej z nich.

Jak widać sprzętu do odsłuchania jest sporo - oby czasu starczyło i chęci.

Chwilowy niedobór jeśli chodzi o źródełka i ewentualnie okablowanie - chyba, że producenci będą mieli coś własnego.

Rozmawiałem w sprawie nowego Amplifikatora: może być kłopot z nową wersją - ścianka przednia już jest, brakuje natomiast gałeczek :(. Pod względem zawartości obudowy, nowa wersja nie różni się niczym od starej.

(Pilota też nie ma :((. ) Jest oczywiście możliwość odsłuchu wersji 1.3 - znajomy konstruktora, będący zainteresowany odsłuchaniem tego być może przywiezie go na spotkanie, jeśli nie to pozostaje wypożyczenie za kaucją. Ostateczna decyzja w czwartek/piątek.

Jak tylko nowa wersja będzie gotowa, ma trafić do sklepów (w 3mieście to jest Amar we Wrzeszczu), a jej zdjęcie na stronę producenta.

>Zolty - Amplifikator niech bedzie nawet ten juz znany z rynku, ponoc w srodku zadnych istotnych zmian nie ma wiec brzmienie i tak bedzie na czasie. a nowa plyte czolowa i galki sie zobaczy tak czy siak niedlugo :)

Przepraszam wszystkich - miałem na myśli Baltlaba, to o nim jest xały wpis dot. gałek itp. Jeszcze raz sorki.

>Pitdog: kontaktowałeś się w sprawie Rotela? Myślę, że przy natłoku kolumn i wzmaków jeszcze jedno źródło by się przydało.

Przybliżona lista sprzętu (rzeczywiście dużo tego):

1. Wzmacniacze:

- Amplifikator, model 2003

- Baltlab Epoca v. 1.3

- NAD S300 (Harvi)

2. CD:

- NAD S500 (Harvi)

- Primare D20 tuning (Zildijan)

3. Kolumny:

- Etera Fibra by Radicon (producent Amplifikatora) - do potwierdzenia

- Etera Allumina (opis jak wyżej)

- Audio Pro Blue Diamond (Harvi, w systemie z NADem)

- AA Phoebe (Zolty)

- Kolumny premierowe by PiotreQ

Opócz wyżej wymienionych:

Netboy: Ampli i DVD by Sony

OLES zaoferował Rotela RCD 1070 po tuningu jako źródło i wzmacniacz tejże serii, ale to już byłoby za dużo.

Zakładając, że nie będziemy rozbierać systemu Harviego mamy możliwość zbudowania dwóch systemów na bazie Amplifikatora i Baltlaba. Amplifikator pewnie grał będzie z kolumnami firmowymi (acz niekoniecznie), Baltlab - zobaczy się. Jeżeli pojawi się ktoś z Baltlabem (co zaoszczędzi mi wykładania kaucji) to na pewno będzie chciał posłuchać go z moimi Phoebe - to wyszło w rozmowie z producentem Epoki (to jego znajomy, który przymierza się do Phoebe i chciałby je posłuchać).

Przepraszam jeśli kogoś pominąłem.

>Pitdog:

Jeśli przymierzasz się do CD Harmana, to wiedz że od czerwca nowe modele CD i wzmaka mają zastąpić te obecnie produkowane - cena jeszcze nieznana. Będzie okazja upolować końcówki obecnych wersji po promocyjnych cenach.

Nowe wersje starych klocków:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

kilka pieców,cedeków,kolumn jeszcze więcej,początek o 18:00,ile chcecie siedzieć i jak przeprowadzać odsłuchy ? zastanawiam się czy wziąć na poniedziałek urlop i od razu prosic taryfie wieżć mnie do psychologa albo gorzej ?

>zijdan jesli obawiasz sie koniecznosci wizyty u psychologa, to wez flaszke :)

>Zolty narazie wyglada na to, ze te nowe beda po prostu srebrne..dalej plastik, wiec nic szczegolnego, wole czarne, a ta stowka dwie przy i tak niskiej cenie tego cd to mi nie robi roznicy :), do czerwca nie doczekam po prostu

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.