Skocz do zawartości
IGNORED

A moze by tak w Gdyni

Harvi

Rekomendowane odpowiedzi

Dla zainteresowanych podsumowanie dzisiejszego dnia:

Wybraliśmy się z Netboyem na poszukiwanie lokalu - tu klapa na obu frontach:

1. Sri nie bierze udziału w takich spotkaniach z zasady. Odmowa

2. Top HiFi w Sopocie - tłumy ludzi, wielkie zakupy sobotnie i my stojący skromnie z boku. Za drugim podejściem udało nam się porozmawiać z obsługą i .... znowu klapa. Po 6 dniach w tygodniu w sklepie nikt nie ma ochoty spędzać tam również niedzieli, a muzyki wolą słuchać w domu w towarzystwie rodziny. Trudno się dziwić, ale to przykre, że w 3mieście nie ma salonu przyjaznego na tyle żeby udostępnić salę i trochę sprzętu (po Krellu na osobę wystarczy, jak pisał Netboy.

Na froncie walki o lokal wycofaliśmy się na z góry upatrzone pozycje - w najbliższych dniach mam nadzieję spotkać się z właścicielem Salonu HiFi z al. Zwycięstwa i oby udało się go przekonać do udostępnienia swojego pomieszczenia.

To by oznaczało konieczność przyniesienia swoich zabawek, bo sam Baltlab nie zagra (o ile się pojawi).

Co wy na to Panowie?

>Netboy:

Dzięki za kawę i miłe spotkanie.

Kabelki pomogły, ale nadal daleka droga do sukcesu. Spróbujemy z panem RB/RC-03 - może to będzie to.

Jeszcze pytanie odnośnie tego interkonektu: co to za kabel?

Na razie.

Salon jako miejsce gdzie stoi sprzęt i można go obejrzeć (ewentualnie kupić) nie istnieje. Z tego co mówił właściciel pomieszczenie służy jako skład dóbr wszelakich i wymagałoby uprzątnięcia na wypadek spotkania tamże. Firma sprowadza "sprzęt w dobrych cenach na indywidualne zamówienie" - nazwa Salon nie bardzo tu pasuje. Wszystko jest zamknięte na głucho, przy odrobinie szczęścia można się dodzwonić do właściciela (u mnie 50% sukcesu, Netboy'owi się nie udało). Numer telefonu na szyldzie jest nieaktualny. Służę aktualnym gdybyś był zainteresowany.

>Zolty czy nie lepiej byloby polaczyc spotkanie z prezentacja Minima Audio? na Baltlabie by pogralo, moze jeszze na czyms. sami zadeklarowli, ze chetnie wpadna do Trojmiasta. wiec moze jak tylko uporaja sie z innymi wyjazdami, to zaprosimy do nas?

Do 26 marca jestem otwarty na wszystkie propozycje - potem znikam na miesiąc.

Bardzo miło by było mieć Baltlaba, Amplifikatora, Minima, QBę, GLD i może nawet CSR (?) - tyle, że oprócz kłopotu z zebraniem wszystkiego w jednym miejscu o tej samej porze, pozostaje jeszcze kwestia sali do słuchania. I tu (jak na razie) się zacięło.

Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby zorganizować jeszcze jedno spotkanie, kiedy Minimaliści będą wolni.

Co do sali - padła sugestia, żeby spróbować u QBy - nie wypadałoby chyba zapraszać wtedy Minimy, choć przyznam, że taka konfrontacja mogłaby być ciekawa. (QBa miałby przewagę własnego boiska).

Po zakulisowych ustaleniach spotkanie odbedzie sie u mnie. Mam nadzije, ze da sie sciagnac BaltLab'a (zajmuje sie tym Zolty). Piotrek Twoej kolumny tez by byly mile widziane. Spotaknie ma sie odbyc 21 marca o 18. Pytania na maila [email protected].

>Netboy:

Czy w ramach zabawy z Rotelem mam wytargać również RCD-02 (funduszy starczy)?

Napisz kiedy pasuje wam odsłuch (i "ogląd"), ja spróbuję się dostosować.

Dzięki za interkonekt - oddam przy okazji RC/RB-03.

Aktualizacja wątku:

Jestem po drugiej rozmowie z producentem Baltlaba. Jesteśmy umówieni - z tym, że nie wiadomo czy sam konstruktor "się wyrobi". Nawet gdyby nie to wzmacniacz Baltlaba będzie obecny na spotkaniu (propozycja kaucji rozwiała niepokoje konstruktora o los sprzętu). Chyba, że dostawcy frontów aluminiowych zawiodą.

Z rozmowy wyszło, że nowe wersje "schodzą jak ciepłe bułki" - cena nowej wersji to 3.5 kPLN, stara wersja nadal po 3.2 kPLN.

Pozdrawiam

Harvi - nie mów hop.....

Poczekamy, zobaczymy - na razie konstruktor sam w zawieszeniu, bo czeka na te fronty. Poszedłem na ustępstwa [;)] i zaproponowałem, że wezmę nawet bez płyty czołowej.

Rozmawialiśmy z Netboyem o jakimś źródle do B-laba, ale guła jedna zapomniałem spytać czy w Top HiFi wypożyczają sprzęt na weekend'y (normalnie tylko na 1 dzień). Mój CD się nie nadaje, i to bardzo się nie nadaje (porównałem ostatnio mój zestaw z Rotelami RCD-02 i RC-03+RB-03). Yamaha + Baltlab to byłby mezalians.

Jakieś propozycje?

Ale się posypało wpisów.

Jeśli Harvi przyjmie jeszcze jeden klocek z ew. konstruktorem w swoje progi, to mogę zadzwonić do Amplifikatora i zagrać na nucie nostalgii - bośmy do tej samej budy chodzili. ;))

CD to ja mam na miejscu NAD'a S500 wiec wielkiej krzywdy nie zrobimy Baltlabowi.

Mysle, ze jak sie pozyczy cos z Top HIFI w sobote to raczej chyba do poniedzialku, przeciez panowie spedzaja niedziele z rodzinami a nie w sklepie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.