Skocz do zawartości
IGNORED

Gramofon - gdzie kupić sprawny?

smog

Rekomendowane odpowiedzi

Moi drodzy

Najpierw chciałem kupić jakiś klasyczny, piękny analogowy tuner. Problem w tym, że prawie w ogóle nie słucham radia... (ale choćby dla piękna formy)

Po ostatnich częstych wpisach gramofonowych zakiełkowała nowa myśl. Może te ok. 300 zł wydać na gramofon. U moich rodziców leży kilkadziesiąt płyt, mój wzmak ma phono, więc czemu nie spróbować...

Jestem w tym temacie kompletnym lajkonikiem. Wczytałem się w wątki i widzę, że jest dużo elementów na które nalezy zwrócić uwagę (wkładka, pasek, igła itd).

Chciałbym kupić gramofon, który będzie sprawny, nie będzie wymagał jakiś remontów. Po prostu postawię go i sobie posłucham.

Allegro nie jest najlepszym miejscem do takich zakupów, widzę, że większość to stare zjechane egzemplarze z Niemiec.

No i teraz pytanie. Czy znacie jakieś miejsca (w Wawie) gdzie mogę kupić pewny gramofon? I czy te 300zł wystarczy na taki zakup? I czy to w ogóle będzie jakoś grało - w sumie to bardzo małe pieniądze.

Będę wdzięczny miłośnikom winylu.

pzdr

https://www.audiostereo.pl/topic/7004-gramofon-gdzie-kupi%C4%87-sprawny/

W komisie Muzykant stoi parę ładnie wyglądających polskich gramofonów po około 200 złotych. Na razie nie mam kasy aby kupić (wydałem na CD) ale powoli się przymierzam. Jak uważacie, dobre to miejsce na taki zakup? A dla tego, kto zaczął wątek, to był już wątek o komisach w Wawie. Wstukaj Muzykant w wyszukiwarce, a wyskoczy ten i parę innych adresów.

Już sobie odnalazłem ten wątek:

Temat 3530

szukam komisu w Warszawie

Zajrzę do tych miejsc i popatrzę co mają. Napiszcie proszę na co zwrócić uwagę. Chodzi mi o stan tehcniczny i rozwiązania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.