Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha AX-500 Zwarcie na jednym kanale

daviiid

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem na allegro wzmacniacz Yamaha AX-500 podłączyłem kolumny i odtwarzacz CD włączyłem i zabrzmiało to pięknie ,podkręciłem moc na godz 9 i po chwili wzmacniacz się wyłączył a w jednej kolumnie było słychać trzask.

Wyłączyłem wzmacniacz ściszyłem do zera włączyłem ponownie i dalej w kolumnie trzask i tykniecie we wzmacniaczu.

Zmieniałem podłączenie kolumn na A i B wejścia na cd tuner itp i dalej jest to samo.

Jeden Kanał ma zwarcie co robić odesłać ten wzmacniacz czy go naprawić ,czy po naprawie nie straci na brzmieniu ?

https://www.audiostereo.pl/topic/70601-yamaha-ax-500-zwarcie-na-jednym-kanale/

Ja bym odesłał do Sprzedawcy po uprzednim zgłoszeniu usterki. Obowiązuje chyba jakaś przyzwoitość i rękojma na to co się sprzedaje. Trzeba piętnować i walczyć z takimi handlarzami, którzy sprzedają źle naprawiony albo niepełnowartościowy sprzęt. No chyba, że było na aukcji zaznaczone, że uszkodzony...

Na aukcji był opis w 100% sprawny nie naprawiany od nowości ,dzwoniłem do sprzedawcy i zaproponował mi żeby odesłać wzmacniacz to on go naprawi ,wkurza mnie takie coś jak w opisie jest napisane w 100% sprawny a dostaje klamota ,czy mam jakieś szanse na odzyskanie gotówki ?

Na aukcji był opis w 100% sprawny nie naprawiany od nowości ,dzwoniłem do sprzedawcy i zaproponował mi żeby odesłać wzmacniacz to on go naprawi ,wkurza mnie takie coś jak w opisie jest napisane w 100% sprawny a dostaje klamota ,czy mam jakieś szanse na odzyskanie gotówki ?

To czy dostaniesz zwrot gotówki zależy tylko od dobrej woli sprzedawcy.

Nie zgadzaj się na żadną naprawę tylko żądaj gotówki.

Bóg wie jak i co ona tam naprawi ;-)

To czy dostaniesz zwrot gotówki zależy tylko od dobrej woli sprzedawcy.

Nie zgadzaj się na żadną naprawę tylko żądaj gotówki.

Bóg wie jak i co ona tam naprawi ;-)

Sprawdź jeszcze na prawniczych forach. Z tego co ja kojarzę jeśli sprzedający ma zarejestrowaną działalność a Ty kupiłeś w opcji "Kup teraz" to masz prawo do zwrotu pieniędzy bo przedmiot był niezgodny z opisem.

Sprawdź jeszcze na prawniczych forach. Z tego co ja kojarzę jeśli sprzedający ma zarejestrowaną działalność a Ty kupiłeś w opcji "Kup teraz" to masz prawo do zwrotu pieniędzy bo przedmiot był niezgodny z opisem.

tak jest masz prawo zwrotu towaru jeśli był nie zgodny z opisem i jeszcze walnij negatywa !!!! /też miałem taką akcje z ax-700 tylko trafiłem na wyrozumiałego chandlarza wzmacniaczami i oddał mi co do grosza nawet nie proponował wymiany

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.