Skocz do zawartości
IGNORED

Czy ax-596 nie rozsadzi eltaxów liber 3+

bossini

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym nabyc taki zestaw,

(to jest i tak najdroższe rozwizanie na które mogę sobie pozwolić, bo miało i tak byc taniej).

Czy nic nie stanie sie kolumienkom, pod warunkiem, że nie bede odkręcał gałki na maxa?

Fademan ...

Na godzinie 2 to zostanie już z nich kupa wióru, oczywiście żartuje ale ja bym nie przekraczał godziny 12, zresztą będzie słychać kiedy pojawią się zniekształcenia, wtedy zmniejszysz poziom głośności, zastanawia mnie tylko po co tak silny wzmacniacz do monitorów, chyba że na przyszłość po większe kolumny.

Spoko mozęsz tak łączyć.

Eltax ser.liberty 3+ słuchałem ze wzmacniaczem (2*100 w czystej klasie A) ze wzm. wartego ponad 20tys.zł i nic się nie działo.Dokup sobie przyzwoite okablowanie do kolumn.Bo im gorsze kable tym ciszej bedziesz słuchał.

pozdr

i Panie audiofil niech Pan nie porównuje wzmacniacza za 20 tys zł który oddaje dużo mniej zniekształceń niż budżetowa Yamaha, taką Yamahą łatwiej uszkodzić kolumny powinien Pan to wiedzieć lub nie..

No może odpowiem tak:

Kupiłbym AX 496 ale podono jakość dziwięku jest o klasę gorsza niz w ax596.

Poza tym zastanawiam sie czy nie dokupić kolumn Liberty 5+ i sie przestać martwić o zbyt mocne podkręcenie mocy.

Pytanie tylko, czy w 18 metrowym pokoju takie wielki kolumny nie beda dudnic. JAk sadzicie?

>bossini

Z kabelkami trochę poczekaj. Jest mnóstwo dobrych i gorszych na rynku, no i wiele zależy od gustów. Osłuchaj się najpierw ze swoim zestawem, żebyś wiedział jak gra, co się podoba w jego brzmieniu, na czym Ci zależy. Oczywiście na zwykłych drutach będzie grał gorzej od jakichkolwiek kabelków. Na początek kup sobie coś niedrogiego, np Cordiale (poszukaj w wyszukiwarce) krótkie odcinki. Jesteś z Wawy więc nie będzie problemu - Konsbud Audio.

A po kilku tygodniach będziesz wiedział, co ci się podoba i czy chciałbyś np. trochę ocieplic brzmienie, czy zyskać lepsza kontrolę basu, przestrzeń itd.

Racja ,ze wma.za 20tys.zł ma mniej zniekształceń.Ale te jego 100w w klasie A zabija wzmak.596yamahy.

A wracając w 18 m, również powinny zagrac 5+.Tylko mała uwaga te starsze, nie te z jasnymi głośnikami słuchałem ich kiedyś w sklepie- nie przypadły mi.Wolę te starsze.

Co byś nie wzioł i tak najlepiej ocenia się brzmienie zestawu we własnym pokoju.I nie daj się zrobić w balona ,że u kogoś tak zagrały i tez tak samo bedzie u Ciebie.

pozdr

Witam

Posiadam RX-V596 RDS (kino domowe) i Eltax Liberty 3+. Za te pieniądze to dobry zestaw. Długo szuałem półkowych głośników i uważam że w tej cenie lepszych nie dostaniesz. Każde głośniki można rozwalić, wystarczy podkręcić na maxa dać więcej basu i odpowiednie nagranie, także nie sugeruj się tym. Te głośniki są bardzo dynamiczne i mają niski bas jak na swoją wielkość. Tylko UWAGA - ja posiadam stare Eltaxy z czarnymi głośnikami, slyszalem juz pare opini ze te nowe nie sa tak dobre.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.