Skocz do zawartości
IGNORED

recenzja - testy Xajasa

Meloman

Rekomendowane odpowiedzi

jeżeli można to mam nadzieję nie rozpętam burzy...

ogólnie jestem rozczarowany. brakuje mi kawałków, które mogłyby zaanalizować analityczność zestawu, jak dla mnie podstawowego kryterium. można było zamieścić coś w stylu "Kaboom" Basila Poladaurisa.

w zasadzie cały test sprowadza się do "pykania" czyli mocnych dynamicznych akordów, np. gitarowych.

takie kawałki dobrze już brzmią na klasie sprzętu jaki np. prezentuje Technics

zresztą poziom techniczny nie odbiega specjalnie od tego co prezentuje np. Bregović na Ederlezi (wokale, partie gitarowe)...

a do poziomu otwarcia "Passion" tym kawałkom wciąż dużo brakuje... kotły wg mnie lepiej brzmią na soundtracku "Rob Roya"

mam wiele płytek, które przestrzennie brzmią lepiej. np. Apollo 440 "Electro glide in blue"

zapraszam do dyskusji

https://www.audiostereo.pl/topic/7125-recenzja-testy-xajasa/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.