Skocz do zawartości
IGNORED

Porownanie Panasonic S 75 i Pioneer 565

tomeki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Czy moze ktoś z szanownych forumowiczow miał okazję porownac jakość obrazu tych dwoch odtwarzaczy DVD? Od dluzszego czasu nosze się z zamiarem kupna niezbyt drogiego i uniwersalnego odtwarzacza DVD. Rozważam praktycznie tylke te dwa modele. Pioneer odtwarza wszystkie formaty, a Panas tylko DVD Audio. Nie spodziewam się zbyt wiele jeśli chodzi o jakośc dźwięku, ale chcialbym mieć najlepszy możliwy obraz. Panas ma przetworniki 54 MHz, a Pionek tylko 27 MHz, czy widac różnicę na zwyklym TV? Czytalem recenzje w Audio, ale ona nie stawia kropki nad przysłowiowym "i" jestem bardzo ciekaw Waszych opinii.

pozdrawiam,

Tomek

https://www.audiostereo.pl/topic/7130-porownanie-panasonic-s-75-i-pioneer-565/

Ja mam pionka 565 i oglądam przy jego pomocy filmy na telew. projekcyjnym 44. Jest OK. Możesz oglądać obraz wyświetlany progresywnie, ktory jest nagr w palu. 565 konwertuje pal na progresywny ntsc.

pozdr

kl

T+A DAC 8 DSD via Silencable Wizzard XLR do KRELL s550k a ten via Velum LS-G do Audio Physic Cardeas Plus

W temacie Pionnera powiem tylko tyle,że oprócz bardzo dobrego obrazu posiada niezłą mechanikę-czego niestety nie można powiedzieć o Panasonicu,mam na myśli napęd bo obraz jest bardzo ładny,mniej ostry i przyjemniejszy dla oka(mojego).Pozdrawiam.

P.Scan'em się nie powinieneś kierować przy podłączeniu do zwykłego TV. Optymalnie w tej sytuacji to oczywiście RGB ze scarta. Obraz w obydwu wymienionych przez Ciebie player'ach jest dobry, ale z Panas'a bardziej ostry ( może nawet za bardzo-zależy co kto lubi). Natomiast jeśli chodzi o konwerter wizyjny, to im "wyższy" tym powinno być lepiej, ale niekoniecznie tak musi być-chodzi o zestrojenie. Natomiast, chociaż nie jestem tego w 100% pewien-może ktoś mnie poprawi, niektórzy producenci podają że np. 54MHz/12bitów ale przy korzystaniu właśnie z progresywnego skanowania, czyli sugerują delikatnie że w pozostałych przypadkach konwerter ten "wytwarza" niższą rozdzielczość? Tak czy siak z obydwu będziesz zadowolony jeśli chodzi o obraz, ale Pionek wydaje się moim subiektywnym zdaniem lepszym odtwarzaczem. Wybierz ten który odpowiada Ci bardziej i nie patrz na funkcję których i tak póki co nie wykorzystasz. Pozdr

PS nie będzie mi potrzebne, bo będę oglądał filmy na TV Sony 32". Do słuchania płyt CD też na pewno nie będę DVD używał. Chcialbym miec odtwarzacz, który będfzie czytal nowe formaty, Pionek jest pod tym względem lepszy, bo czyta też SACD. Najlepszy pewnie byłby Denon 1400, ale ten jest troche za drogi, wiec nie wchodzi w grę. Wczoraj w Euro znalazlem 565 i Panasia S47, ktory jest następca S75, ale sprzedawca powiedzial, że nie moze ich podlaczyć, pewnie mu się nie chciało. Najważniejszym kryterium bedzie dla mnie najlepsza jakośc obrazu, a S75 jest bardzo chwalony na pl.rec.kinodomowe. Spotkalem się z opiniami, że to najlepsze DVD w cenie do 2 k PLN. Z drugiej strony w What Hi FI Pans sie nie spodobał, a Pionka wybrano odtwarzaczem roku (rok wcześniej byl nim 656), dlatego bardzo chcialbym poznac opinie użytkowników, ktorzy mieli okazje poronac oba modele. Bardzo dziękuje za dotychczasowe opinie.

pozdrawiam,

Tomek

No niestety absolutnie nie wierzę w to że Panas S75 jest najlepszym odtwarzaczem do 2 tys. Moim zdaniem o "niebo" lepszy jest np, Philips DVD 963 SA. Wyposażeniem i elektroniką powala Panasa zdecydowanie. Brzmieniem i wizją również. Zresztą do 2 tys. jest o wiele więcej lepszych urządzeń od tego Panasa. S75 jest moim zdaniem najlepszy do 1 tys. zł. i jeśli tyle chcesz wydać kup Panasa, a jeśli więcej to pomyśl, sprawdź Philips'a, Pioneer'a, Denon'a itd. A sprzedawcy powiedz że to jest jego pieprz... obowiązek zademonstrować urządzenie i pozwolić go lekko przetestować. Pozdr, i trafnego wyboru życzę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.