Skocz do zawartości
IGNORED

Czy znacie CD Harman/Kardon HD-7625?

kook

Rekomendowane odpowiedzi

Niedlugo bede kupowal wzmaka HK670 i chce do niego dokupic jakis uzywany CD tej samej firmy (kupilbym nowego i niedrogiego HD 750, ale za wiele wokol niego kontrowersji - ze glosny, kaprysny itp.). Jest do wziecia uzywany HD 7625 (ma cos 6-8 lat) za 400-500 PLN. Czy warto? Mial ktos moze z nim do czynienia? teraz uzywam Denona DCD 735.

https://www.audiostereo.pl/topic/7139-czy-znacie-cd-harmankardon-hd-7625/

coś znalazłem na ALLEGRO ale uważaj bo kupywanie użyywanych CD jest dość ryzykowne

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Szumi: o test poprosze, choc jak pisalem HD750 raczej nie kupie z uwagi na zbyt czeste glosy o wadach wielu egzemplarzy (ktore czasami pojawiaja sie po pewnym czasie uzytkowania).

Co myslicie o tym egzemplarzu HD7625?

Ukryta Zawartość

Kupowalbym osobiscie z mozliwoscia dokladnego sprawdzenia sprzetu

Ukryta Zawartość

Oczywiscie wole kupic cos taniej, anizeli drozej, ale w tym przypadku nie chodzi mi nawet o kase, tylko o te problemy z glosna praca, czytaniem niektorych plyt, kiepska korekcja bledow. Mowie o tym, co pisalo wielu uzytkownikow. Niby mozna dobrac sobie lepszy egzemplarz, ale niepewnosc pozostaje. Nieco brutalnie mowiac nie bardzo wyobrazam sobie uzytkowanie odtwarzacza, ktory w pewnych aspektach jest gorszy, anizeli komputerowy CD-ROM za 100 zlotych. Gdyby z HK 750 nie bylo tych watpliwosci, to kupilbym nowy bez wahania. A HK 7625, o ktory pytam, byl wlasnie jednym z najwyzszych modeli i chyba jest szansa, ze zostal porzadnie zrobiony.

Problem w tym, ze podoba mi sie, ale 'teoretycznie" - na Allegro wpierw trzeba kupic, zeby posluchac, stad pytam, czy moze ktos zna ten model (w sieci nie moge zadnych recenzji wynalezc).

Szumi - czy posylales mi te recenzje HK750?, bo nic do mnie nie doszlo :-( Pozdrawiam!!!

Szumi: dzieki!, skan doszedl. ta recenzja (oraz wiele innych) potwierdza, ze z czysto muzycznego punktu widzenia HK750 jest za te pieniadze produktem rewelacyjnym. Jednak nic w niej autor nie pisze o problemach sygnalizowanych przez uzytkownikow: moze ich nie bylo, a moze cedek nie byl po prostu w tym aspekcie testowany.

Dla mnie ta sprawa szumiących napedów jest dość szokująca. Nie rozumiem, jak można to tolerować. Jeśli miałbym coś doradzić, to by nie kupować bez odsłuchu. Jeśli sprzedający jest z tego samego miasta, to powinien sie na to zgodzić. I raczej nie powinno być z tym problemu. A jak się nie zgadza? To musi mieć powód - i wtedy kupować odeń na pewno nie należy.

Ach, bym zapomniał. Ostatnie HD-740 sprzedawano po chyba 700 złotych (przy regularnej dwukrotnie wyższej). I nie chodziło o egzemplarze z wystawy ale z seryjnej produkcji. Interesował mnie wtedy amplituner stereo HK 3270 RDS, który miał niezłe recenzje w HF. W sklepie o sprzedaży go osobno, bez CD, myślano raczej niechętnie. Wciskano mi ten CD nieomal na siłę w takiej transakcji wiązanej. Ostatecznie nie kupiłem ani jednego, ani drugiego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.