Skocz do zawartości
IGNORED

Pioneer A-717 Mark2

berd4

Rekomendowane odpowiedzi

Nie twierdzę,że niektórzy nie pamiętają,dlatego pytam.

Ale ja np miałem kilka modeli Pionnera Technicsa i Sony w minionym okresie tak plus minus 25 lat i nie podjął bym się napisania jak grał mi dany model w 1985 roku z jakimi kolumnami jakim zródłem i na jakim repertuarze.

Gość czubsi

(Konto usunięte)

dziwnie - widzę - koledzy do tematu podchodzą ... Pierwsza sprawa to należy zrozumieć, że jeżeli ma się porównanie sprzętu z różnych półek to można a nawet powinno się pokusić o bądź co bądź krytyczną (w kontekście do sprzętów lepszych) ocenę i to właśnie czyni disco. Nie żebym kolegi bronił ale tak właśnie należy odbierać jego wpisy. Inwektywy tych co to całe życie przebierają w budżetowych produktach sobie darujmy bo odniesienia do faktycznego stanu i szerszego rozumienia problemu, nie ma tu żadnego i nie zmieni tego fakt, że mniej lub więcej lubimy "tego naszego 717 czy jakiegoś tam innego Pioneerka , Denonka itd... Całkiem do niedawna myślałem, że dźwięk tego co jest u mnie to jakaś wykładnia dobrego brzmienia. Sądziłem też, że bas to łomotanie między ścianami a wysokie tony to mają być zawsze i wszędzie i nawet na myśl mi nie przyszło, ze takie objawy świadczą raczej o niedoskonałości niż o dobrej jakości ... no ale w końcu posłuchałem innych - znacznie lepszych rzeczy za radą mądrzejszych od siebie, spokorniałem i zrozumiałem , że fajne nie znaczy wcale najlepsze. Pewnie, że sprzęt popularny może się podobać - w końcu nie każdy wzmacniacz czy cd-ek wrzeszczy, syczy itp. ale jeśli chcemy doznać muzyki na wyższym poziomie - dając oszukać zmysły i to niekoniecznie za horendalne sumy to nauczmy się z pokorą wysłuchać dobrych rad, które bądź co bądź pośród masy przytyków i typowej buraczanej hamówki jednak czasem się na tym forum pojawiają. Można też podjechac na odsłuch do kogoś w rejonie ... więcej to niż masa przeczytanych "pustych" postów. Ja miałem trochę szczęścia i dziś nie zliczę już "zdziwionych" min i "karpii" na twarzy wielu zatwardziałych znafcuf - to taka moja mała satysfakcja. Cieszy zatem fakt, że wśród zapyziałych mądrali z tego forum czasem ktoś się pokusi uwierzyć ... no i teraz choruje razem z nami ...

• 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące później...
  • 1 miesiąc później...

Witam,

Posiadam wspomniany wyżej wzmacniacz A-717 już może ok 5 lat. Konstrukcja naprawdę solidna jeśli chodzi o mechanikę i zastosowane komponenty. Słucham na bardzo detalicznych kolumnach na głośnikach SEAS Excel. Wzmacniacz wysteruje każde kolumny nawet o niskiej impedancji. Niestety potrafi zepsuc wysokie tony i zagrać ostro. Nie nazwałbym tego audiofilskim graniem. Z drugiej strony jesli potrzebujemy wygaru, mocy, imprezy - ideał!!!

Tak w ogóle kto z was mili forumowicze wymienił kondensatory elektrolityczne w tym wzmacniaczu? Przecież one już wyschły i pojemość spadła wielokrotnie. Oby nie doprowadziło to do zwarcia. Mi zajeło taka wymiana 2 dnia ale dzieki temu przedłużyłem życie tego wzmacniacza. Uwaga przy grzaniu lutownicą, PCB jest delikatne.

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...

czy wyjscie/wejscie oznaczone jako ADPT2 to pre out/main in? foto:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.