Skocz do zawartości
IGNORED

Samsung BD-P1400 brak różnicy miedzy DTS HD A ZWYKŁYM DTS

daro896

Rekomendowane odpowiedzi

Kolumny nie maja tu za wiele słuchałem na jakiś b&w z 9tys i kolumnach Yamahy za 1600zł Rożnica słyszalna bez względu na kolumny mniej lub bardziej zauważalna. . A w domu na tonsil Siesta i mordaunt short 906i. ( tylko prosze smiech to zdrowie )

Byłem u koleżki jest u niego bardzo ciekawe zjawisko. Podłączyliśmy PS3 do Denona 1908 i Siesty. Włączyliśmy Batmana "Mroczny rycerz" Tam jest ścieżka Dolby i Dolby hd. Przy przełączaniu nie było żadnych różnic. Troszkę mnie to zdziwiło. Co się okazało ze u niego nie było nawet różnicy jak odpalaliśmy lektora. Zwariowałem !!!!! To musi być akustyka (dopasowanie sprzętu, odpowiednia konfiguracja). Mały pokój okół 12m + długi korytarz kolumny lekko ściśnięte. Wydaje mi się ze natężenie dźwięku i basu jest za duże i nie da się usłyszeć różnicy w tego typu konfiguracjach.

:) ???? po co w takim pomieszczeniu KD !!! chyba zeby potem wolac pomocy bo nie gra tak jak powinno.

:) ???? po co w takim pomieszczeniu KD !!! chyba zeby potem wolac pomocy bo nie gra tak jak powinno.

Mu to akurat nie przeszkadza nie ma takiej korby jak ja. Po prostu mu się podoba.

Mu to akurat nie przeszkadza nie ma takiej korby jak ja. Po prostu mu się podoba.

No tak najwazniejsze ze ma KINO DOMOWE a jak spelnia te role to wiadomo .

niektórzy oczekują nie wiadomo jakiej różnicy, a przy odpowiedniej jakości sprzętu różnica jest ... subtelna. Kiedy słucham ścieżki dźwiękowej z bluray "Dom latających sztyletów" (z Pionner BDP-LX71 z wy.analogowym 7.1) w formacie Audio HD-MasterAudio to faktycznie, nie ma jakiejś kosmicznej różnicy w odłsuchu contra DTS. Jednak owe subtelne róznice są, np. w spadających ziarenkach grochu, upadających kawałkach szkła, nagłej ciszy, itd. To są dla mnie ważne różnice. Tylko że tak realizowanych ścieżek (filmów) jest jeszcze zbyt mało.

niektórzy oczekują nie wiadomo jakiej różnicy, a przy odpowiedniej jakości sprzętu różnica jest ... subtelna. Kiedy słucham ścieżki dźwiękowej z bluray "Dom latających sztyletów" (z Pionner BDP-LX71 z wy.analogowym 7.1) w formacie Audio HD-MasterAudio to faktycznie, nie ma jakiejś kosmicznej różnicy w odłsuchu contra DTS. Jednak owe subtelne róznice są, np. w spadających ziarenkach grochu, upadających kawałkach szkła, nagłej ciszy, itd. To są dla mnie ważne różnice. Tylko że tak realizowanych ścieżek (filmów) jest jeszcze zbyt mało.

Jest ona także dużo głośniejsza.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.