Skocz do zawartości
IGNORED

KOlumny podstawkowe

reggae13

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam zamiar teraz bratu kupić kolumny bo wzmacniacz posiada Rotel RA 930 AX , Kolumny jakie chce mu kupić to podłogówki i głównie do reggae dancehall i rocka (najlepiej uniwersalne ). Możliwe że podstawkowe będą miały mało basu ale on jak nazbiera kase to sobie kupi subwofer . A kolumny nad jakimi sie zastanawiam to ( mają byc w cenie ok 800 zł)

1. Mission M32i

2. Dali Concept 1

3. Celestion F15

4. Monitor Audio Br1

Co polecicie , bardzo proszę o odp

https://www.audiostereo.pl/topic/71803-kolumny-podstawkowe/
Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

jeszcze jak by mógł ktoś coś napisac o reszcie kolumn która opisałem .

Proponuję, abyś od razu rozważył zakup kolumn podłogowych. Monitor szczególnie z tylnym otworem bassreflexu wymaga podstawki, bo inaczej może być dużo nieciekawego basu. Zarówno podstawka, jak i rozwiązanie z subwooferem podnoszą znacznie koszty. W pokoju ok. 22 m kw. miałem podłogowe Kody AV702F (nowe można kupić poniżej 800,- zł, a używane dużo taniej) z eletroniką Rotela: RC971+RB951(2x50W), RCD930AX, RT930AX. Wszystko połączone kabelkami DNM Reson. Grało świetnie: dynamicznym, muzyklanym dźwiękiem, z mocnym i dobrze kontrolowanym basem. W sam raz do rocka. Po zmianie ma podłogowe Mission M34i dźwięk stał się dla mnie zbyt gęsty i męczący. Dlatego proponuję ten własnie model Kody.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.