Skocz do zawartości
IGNORED

Denon AVR 3805 czy Yamaha RX-V 2400 ?

Vonda

Rekomendowane odpowiedzi

no dobra ostatni raz- sory vonda :D

Aż elfan wiedziałem że będziesz się próbował wykręcić, ech..........Lepperiada

sędzią nie jestem. Twoje wcześniejsze polemiki nie mają z tym wpisem nic wspólnego. Nic Ci nie wyjaśniam, nie przekonuje Cię do wymiany kolumn. Nie porównuj mnie z Avantharem, nie myśl że Avanthar jest głupi, nie bądź nadwrażliwcem. Ja napisałem PRAWDĘ o Tobie, taki jesteś, swoją wypowiedz poparłem wieloma cytatami żebyś nie mógł mi powiedzieć że sobie coś roje. Nie dokładaj sobie do mojego wpisu żadnych ideologii, bo takich nie ma - ja tylko twierdze że skoro Ty możesz śmiać się i poprawiać innych że niby nie są obiektywni, to musisz być jakiś nielada ideał - a tak nie jest, udowodniłem to w moim przydługaśnym wpisie. Jeżeli zrozumiałeś dobrze nie zrozumiałeś też dobrze.

Pozdrawiam

"Aż elfan wiedziałem że będziesz się próbował wykręcić, ech..........Lepperiada"

no a jak,ja wiem ze Ty bys chciał pozostac przy swoim i kogoś uciszyc i swoje racje głosić,a Leppera dostaw w spokoju:)))) polityk z Ciebie qurcze??? :) ,reszta no comment,jak mówiłem wczesniej szkoda czasu..... i szkoda forum,a co do tego długiego wpisu to podaje tylko jeden przykładów:

"zestaw kolumn KODA F51+SW100B(fronty po tuningu zwrotnicy i wymiane kondensatorów na SCR KP SN

Kolumny Elefana

Widzisz chłopaku było poczekać do zbierać albo pożyczyć od ojca kupił byś sobie B&W i nie musiał byś teraz tuningowac" wypowiedz Roberta nastepnie ja odpowiadam:

"Robert70-czy słychałeś ich i po tuningu;) bo ja B&W 602 s 3 słuchałem z yamahą 640;) i nie była za wesoło:/,i w życiu bym nie dołorzył,szkoda było by kasy,a tak to mam taniej i jest naprawde super a nawet lepiej w moim skromnym odczuciu w porównaniu z b&w i yamahą,a co do tuningu to nie będe Ci tego opisywał czemu postanowiłem go zrobić,proponuje tez tobie wywalić te nędzne komponenty w zwrotnicy i wsadzic coś firmowego;))POZDRO"

i teraz Ty:

"b&w 602 to inna bajka, gdzie w Kodach ta stereofonia, czytelność, bas, barwa dźwięku, przestrzenność b&w? nie tłumacz mi, że ja też uważam, że b&w 602 z Yamahą dajmy na to 640 to pomyłka. Tak w moim odczuciu rzeczywiście jest, ale to ze względu na nieprzyjemne zbyt jasne wysokie tony reszta jest absolutnie bez zarzutu i po 3-kroć przewyższa budżetowe Kody. Kody przy b&w to tak naprawdę tylko pierdziawki....."

i na to wychodzi że moja zdanie sie nie liczy,choć słuchałem danego sprzetu i mi sie nie podobał i miałem nawet mozliwośc go kupić!! a jesko co jest bardzo możliwe nie słuchał moich kolumn,nie mówiąc już o tuningowanych,wiec jesko pamietaj że kazdy na swoje zdanie i swoje uszy jak i swoje brzmienie i repertuar ,i mógłbym tak jeszcze nie jeden przykład podawac,a reszte forumowiczów prosze o potraktowanie tych wypowiedzi jako pobocznych.POZDRO i THE END:)

nie zrozumiałeś....................ok. I nie wyjeżdaj znowu z tym porównaniem kody do b&w bo to Cię poprostu dyskwalifikuje, jak człowiek słyszący różnice pomiędzy coaxialami chwalący się obiektywizmem może napisać że f51 jest lepsze niż 602? Na moje szczęście dawno temu gdy wybierałem kolumny dla siebie, słuchałem w jednym pomieszczeniu (ok.12m) i f51 i b&w zmiana była poprostu kolosalna, to jest niemożliwe żebyś miał tak odmienny słuch! poprostu NIEREALNE. A tuning który wykonałeś plus kable pewnie troszke pomogły, ale mogę się założyć o cały swój sprzęt jaki mam w domu że niedorastają b&w do pięt to jest poprostu inna półka.

brnij elfan w to dalej jak to zwykłeś zawsze robić.

Papa

"Na moje szczęście dawno temu gdy wybierałem kolumny dla siebie, słuchałem w jednym pomieszczeniu (ok.12m) i f51 i b&w zmiana była poprostu kolosalna'

koles wszystko było by fajnie ale poza jednym,gdybyś nie kłamał,bo w temacie akcja Koda pisałeś recenzje kody Ex566 a o f51 nie wspomniałeś,a że było to dawno temu to tego modelu co ja mam to jeszcze nie było w polsce,no chyba ze słuchałeś jakieś 5 miesiecy temu,ale dziwne ze nie podizeliłeś sie swoimi spostrzeżeniami ??wiec....... nie ktuj:D

P.S a co do tuningu to wiesz co to jest zwrotnica??,bo ja to tuningowałem,podpowiem ze to jeden z najważniejszych elementów w kolumnie:) a co do polepszen brzmienia,to nie bede sie rozpisywał, i powiem Ci jeszcze ze to nie jest tak jak ty sobie to opisujesz oczywiście po swojemu,że dla mnie B&W to blee a koda jest super,to było by rzeczywiscie troszke głupie,tu chodzi o to że cena w stosunku do brzmienia,czyli tej tgz lepszości jest zdecydowanie za duża,i po drugie samo zgranie sie yamahy z b&W to jedna z gorszych rozwiazań,i nie wartych tych pieniędzy,co innego jak ma sie inne prefenecje brzmieniowe i sie to po prostu lubi,ja raczej nie,i wolałem kupic taką tanią kode i miec więcej satysfakcji co nie znaczy sie że komuś innemu na sie to nie podobać,zrozumiałeś??,ale raczej nie musisz bo to i tak mi w niczym nie pomoże:) POZDRO

"jak człowiek słyszący różnice pomiędzy coaxialami "

a to sie jeszcze okaże:) bo testu na slepo nie było,kumpla własnie zaprosiłem,gdzieś za 3 godzinki bedzie już wiadomo czy jest czy też nie ma róznicy,i jaki mam ten słuch qurna:)

to jeszcze takie małe sprostowanie. Otóż słuchałem i f51 i ex566 i jeszcze parę innych. Odwiedzam dość często sklepik Koris na ul. Dąbrowskiego 40 w Poznaniu i jak mam chwilkę czasu słucham sobie tego i owego. Kolumienek słuchałem dawno niepamiętam kiedy. Może 5 może 6, a może 8 miesięcy temu???? dzwięku też zabardzo niepamiętam ale co zrobiły z nimi takie kolumny jak b&w 602 czy Paradigmy monitory 3 trudno zapomnieć.

"tu chodzi o to że cena w stosunku do brzmienia,czyli tej tgz lepszości jest zdecydowanie za duża"

widzisz tylko to co chesz widzieć nieprawdaż? już Cię uświadomiłem że tak naprawdę za swoje przody zapłaciłeś ok 1300zł (wraz z okablowaniem i tuningiem rzecz jasna) za tą kwote kupisz kolumny które nawet ze zwykłaymi kablami zmiotą twoje Kody, nic im oczywiście nieumniejszając, bo grały nawet całkiem z tego co pamiętam. W twoim przypadku zależność cena-jakość została mocno zachwiana czy tego chcesz czy nie.

ps. nie wywracaj kota ogonem.

czas kończyć bo zaczyna się kogiel mogiel :D

Pozdrawiam

Elfan?? I Ty bedziesz robil testy coaxiali na swoim nedznym sprzecie hehehe napewno bedzie roznica lol. no ale nic pewnie stuningujesz kabel;ek i bedzie lepiej gralo niz natuilsy hehehehhe szkoda slow - czlowiek idz sie pobaw klockami lego lepiej. I nie psuj ludziom w glowach przez to forum!! bo jak niektorzy widza jakie bzdety piszesz to sie zygac chce :)

Avathar,ja w porównaniu do Ciebie przynajmniej jakąś recenzje napisze a ty co??? wykaż sie troszke i coś sprubuj coś napisac,ale gdzie tam Ty wolisz tylko kogoś wyklinac,szkoda cholera słów,bana tylko pasowało by ci zasadzić,to samo co yasper...... wiec koles żałosny jesteś naprawde i jak pies koło dupy łazisz ludziom ehhhhh:/

"widzisz tylko to co chesz widzieć nieprawdaż? już Cię uświadomiłem że tak naprawdę za swoje przody zapłaciłeś ok 1300zł (wraz z okablowaniem i tuningiem rzecz jasna) za tą kwote kupisz kolumny które nawet ze zwykłaymi kablami zmiotą twoje Kody, nic im oczywiście nieumniejszając, bo grały nawet całkiem z tego co pamiętam. W twoim przypadku zależność cena-jakość została mocno zachwiana czy tego chcesz czy nie"

jesko czytałem Twoje kalkulacje:) ale powiem Ci że tuning nie kosztował 200zł,bo mówimy o frontach,czyli jakieś 120zł,a kabelki którymi sa podpiete to nie były kupowane pod te kolumny,to stare kabelki jeszcze ze starego sprzetu i pora je wymienić,jedynie około 2 letni coax dostanie bo sie dobrze z tym sprzetem sprawuje,Monster musi na emeryture przejśc:)a co do odsłuchów f51 to szkoda że nie podzieliłeś sie z nami swoimi spostrzezeniami tylko zapamiętałeś ex566,ale co tam nie czepiam sie:)

POZDRO

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.