Skocz do zawartości
IGNORED

Dobór sprzętu

Petr

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jestem tu nowy, więc witam wszystkich. Przepraszam za gramatykę, ale nie jestem polakiem. Mam nadzieje, że mi pomożecie doradzić. Już 3 dni szukam odpowiedzi w necie, ale nic porządnego nie mogę wyszukać I teraz sam nie wiem, czy dobrze wybrałem.

Mam zamiar kupić wzmacniacz AV receiver i dwie kolumny stające. Sprzęt ma śluzic głównie do słuchania muzyki, radia i internetowego radia (obcja dodatkowa) i czasami do DVD. Lubię ostry dźwięk a głębokie basy, ale nie potrzebuje do tego suba. Pokój jest 15m na 5m, ale kolumny będą skierowane na 5m na 4m.

Do tej pory (17lat) używam AV Sherwood RX-1010, Sherwood CD 2010 i kolumny od Aqustgue quality i jestem tak zadowolony, że sprzętu nie zmieniłem. Ale teraz muszę, praca tu, dom gdzie indziej i w dodatku AV Sherwooda nie ma pilota ;-).

To co by mnie interesowało, jest sprzęt ONKYO TX-NR 807 lub nowszy 808. Na temat 807 wiem wystarczająco, ale na 808 nie. Czy wiecie jak wygląda porównanie 807 kontra 808? Fakt, że jestem zadowolony z marki Sherwood był podniet do szukania opinii na ten sprzęt, ale nie mogę znaleść porządnej recenzji i podobnego sprzętu jak ONKYO TX-RN 807.

Tak samo jest z kolumnami, wybrałem Canton Karat 790 DC. Kolumny wybierałem także pod względem estetyki (jestem żonaty, musi być biało i wąsko).

Teraz pytanie do szanownych forumowiczów, czy to dobrze zagra razem?

Jestem także otwarty na wasze propozycje wyboru sprzętu, pod moi potrzebę.

Dziękuję

Pozdrawiam

Petr

https://www.audiostereo.pl/topic/72045-dob%C3%B3r-sprz%C4%99tu/

Myślę, że pod Twoje upodobania wybitnie sprawdzi się Yamaha. Jeśli lubisz "ostre" jasne, granie i na dodatek "mięsisty" bas...To tak jakbym słyszał Yamaha. Idealnie. Nie wiem jaki masz budżet i czy chcesz coś nowego czy używanego..Jeśli chodzi o "młode" używki to polecałbym Yamahę AX-396 lub AX-496 oczywiście lepiej AX-496.

Cześć,

Dzięki za odpowiedz. Budżet na AV mam 4000PLN + 4000PLN na kolumny. Cały czas nie jestem przekonany, że by kupić tylko stereo + tuner FM. Wiem, że w moim przypadku w 90 % będę grało maksymalnie 2.1, ale chce mieć możliwość na przyszłość wykorzystać resztę kanałów do kina domowego i nie jestem taki, że zmieniam często sprzęt.

Także wchodzi w grę ilość modułów Hi-Fi. Chce mieć ich jak najmniej. Wiem, że będę przepłacał, że może być gorzej niż w stereo, ale szukam złotego środka.

Pozdrawiam

Petr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.