Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki Amplituner Do Głośników Tonsil Excellence

dardzik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Posiadam zestaw głośników Tonsil Excellence 2 x EX1F (przednie) 2 x EX1S (surround) i EX1C (centralny).

Zastanawiałem się pomiędzy modelami takimi jak:

Yamaha RX-V467, Harman Kardon AVR 155, DENON AVR-1611 itp.

Jeżeli uważacie, że lepiej wydać trochę więcej kasy na lepszy sprzęt typu:

Harman Kardon AVR 260, DENON AVR-1911 to oczywiście się skuszę, ale muszę wiedzieć dlaczego.

Jak sądzicie będę słyszał różnice na moich głośnikach pomiędzy tymi tańszymi amplitunerami, a tymi trochę droższymi.

Jeżeli macie do zaproponowania inny sprzęt to jestem otwarty na sugestie.

Główne zastosowanie sprzętu to kino domowe. Pokój 20m2. Z początku dźwięk będę puszczać z komputera (Creative xi-fi xtreme audio) lub DVD.

W późniejszym etapie BD lub inna karta muzyczna w komputerze.

Witam!

Posiadam zestaw głośników Tonsil Excellence 2 x EX1F (przednie) 2 x EX1S (surround) i EX1C (centralny).

Zastanawiałem się pomiędzy modelami takimi jak:

Yamaha RX-V467, Harman Kardon AVR 155, DENON AVR-1611 itp.

Jeżeli uważacie, że lepiej wydać trochę więcej kasy na lepszy sprzęt typu:

Harman Kardon AVR 260, DENON AVR-1911 to oczywiście się skuszę, ale muszę wiedzieć dlaczego.

Jak sądzicie będę słyszał różnice na moich głośnikach pomiędzy tymi tańszymi amplitunerami, a tymi trochę droższymi.

Jeżeli macie do zaproponowania inny sprzęt to jestem otwarty na sugestie.

Główne zastosowanie sprzętu to kino domowe. Pokój 20m2. Z początku dźwięk będę puszczać z komputera (Creative xi-fi xtreme audio) lub DVD.

W późniejszym etapie BD lub inna karta muzyczna w komputerze.

Leć do sklepu i spr. Co ty na to??

Witaj więc tak z kolumnami na plecach nie pójdziesz na odsłuchy.Ale amplituner możesz wypożyczyć za kaucją.Radze modele raczej lepsze bo kolumny są lepsze niż myślisz.Mało znane ale bardzo udane konstrukcje.Co prawda słuchałem tylko podłogówek we Wrocławiu w sklepie Tadeusz na placu8 Legionów,ale kopara mi opadła.

Witaj więc tak z kolumnami na plecach nie pójdziesz na odsłuchy.Ale amplituner możesz wypożyczyć za kaucją.Radze modele raczej lepsze bo kolumny są lepsze niż myślisz.Mało znane ale bardzo udane konstrukcje.Co prawda słuchałem tylko podłogówek we Wrocławiu w sklepie Tadeusz na placu8 Legionów,ale kopara mi opadła.

Te kolumny były przez pewien czas modelem flagowym TONSILA. Z dobrym piecem można uzyskać całkiem zadowalający efekt choć do Siest troszkę im jeszcze brakuje, szczególnie w środku pasma. Niemniej aby je w pełni wykorzystać musisz celować faktycznie w ampli średniej klasy.

Czy sprzęt typu Harman Kardon AVR 260, DENON AVR-1911 to dla was średnia klasa odpowiednia do tych głośników?

Jaki model dokładnie byście zaproponowali?

To są amplitunery takie powiedzmy średnio budżetowe ,ale mozna lepiej.Harman jest całkiem dobry tylko nie wiem jak u niego z grzaniem i przekaznikami bo poprzedni 255 miał spore problemy,może ten poprawili.Idz do sklepu poproś aby go włączyli trochę się pobaw,sprawdż temperaturę i jak wszystko bedzie w normie to możesz go kupić.Denona to raczej nie polecam wszystkie te modele 1610,1611,1910,1911.To praktycznie to samo,aż wstyd że tak zacna firma zrobiła tak marne amplitunery.Podobnie zresztą jest z Yamahą 365,367,465,467,565,567,Dopiero te od 765 coś sobą prezentują.Onkyo modele 607 i 608 cenowo wypadają lepiej nie jest to rewelacja,ale chyba lepszy wybór od tych wszystkich co wymieniłem wyzej.Nie dotyczy to Harmana bo on jest zdecydowanie lepszy od tych amplitunerów.Zastanów sie jeszcze nad Marantz 4003,5003,6003.To naprawdę solidne kino i przyzwoite stereo.Model 4003 jest trochę ubogi,ale to najniższy model w ofercie firmy,ale jest zdecydowanie lepszy od tych Denonków 1611,1911.Musisz sobie je posłuchać.W większym mieście nie bedzie problemu bo te amplitunery są wszędzie.Wazna sprawa kolumny masz inne i te co będą w sklepach będą grały innaczej.Ważne abys pare ampltunerów posłuchał na tych samych kolumnach,tylko wtedy wychwycisz różnice.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.