Skocz do zawartości
IGNORED

dlaczego odtwarzacz CD lepszy od DVD?

Mik

Rekomendowane odpowiedzi

xajas

Widzę, że z Ciebie SACD-owy twardziel - i bardzo dobrze, bo napisałeś ciekawie. Skomentuję krótko: u nas niestety takich miejsc, jak Twój wybrany sklep, jeszcze nie ma i chyba jeszcze trochę nie będzie.

Nie pozostaje mi zatem nic innego, jak czekać z utęsknieniem na referencyjny zestaw SACD pod strzechą każdego Polaka, czego również i sobie życzę.

Pzdr

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Panowie zyzio i darkul jak zwykle wykazali sie patologicznym brakiem wiedzy ale nie tylko widac nie mieli w rece pism fachowych typu niemieckie Audio i Stereoplay bo inaczej znaliby termin Absolutenschpitzenklasse I i wyniki testow 9300... Zreszta nie tylko tu wyszla ich ignorancja i katastrofalny poziom - bowiem nigdy nie slyszeli o Ancient Audio - elektronicy z bozej laski... Ba nawet probowali kwestionowac cos o czym nie maja zielonego pojecia bo trzeba idioty zeby myslec o upgrade klocka dvd wazacego 2,6kg poskladanego na poziomie hipermarketu. Na samo zasilanie trzeba osobnej obudowy wiec nic tu sie nie oplaca... Obaj potraficie tylko wysmiewac i ignorowac czyjes umiejetnosci i kwalifikacje - bo jak inaczej wytlumaczyc lekcewazenie czyjejs wieloletniej praktyki... W 1978 roku zapewne obaj mowiliscie "mama" raczkujac pod szafa a ktos o kim pisalem juz zajmowal sie upgrade sprzetu Marantza.

Obaj nie jestescie godni normalnej dyskusji wiec z mojej strony to definitywny koniec. Zyzio poczytaj wpis igoda o denonie 1560 - on go nie slyszal ale potrafi docenic sposob budowy ty widze nie masz zielonego pojecia o tym... A darkulowi ktory ponoc doradza ludziom jesli chodzi o sprzet ( wspolczuje tym ktorych wywiodl w pole ) podsylam link do dokladnego opisu Ancient Audio Lektor Grand o ktorego istnieniu nie mial zielonego pojecia ale i tak podwazal jego klase ( dokladnie chodzi o firme bo mowilem wtedy o modelu III ). Zreszta to i tak niewazne. Milej lektury. :http://www.hifi.pl/nowosci.php?nr=382

discomaniac71,

nabluzgales na chlopcow ostro, ale innego sensu/zamierzen tego postu nie zrozumialem. O co chodzi (szczegolnie z ta Spitzenklasse)?

xajas

www.jaschiks.com

=>discomaniac 71 (urodzonyw 1971r., który to w 1978r. już nie mówił "mama"....)

To co piszesz, jest tak żałosne że nie wymaga komentarza...., ale jednak coś napiszę.

W ogłoszeniach zamieściłeś następujący tekst:

"Absolutna klasa szczytowa top jesli chodzi o firme polecany milosnikom high-endu w czasach kiedy to naprawde znaczylo wiele. Caly w miedzi podwojny 18-bitowy Burr Brown PCM 58 P. Po czesciowym upgrade", tworząc tym samym bzdurny termin "Absolutna klasa szczytowa top"

"Absolutenschpitzenklasse I" to po prostu absolutna klasa szczytowa I - twój ukochany Pionek 9300 był w niej 15 lat temu...., czyli w czasach gdy twoi profesjonaliści byli już b. doświadczeni, albowiem od roku 1978, kiedy to zaczynali tuningować popularnego "Grungdiga" wiele sie zmieniło...., zdążyli się więc co nieco nauczyć, zresztą od początku nie było z nimi tak źle, bo mieli wyższe wykształcenie i o audio wiedzieli wszystko....

Więcej nie mam zamiaru z tobą gadać, pisz sobie co chcesz, ośmieszaj się dalej, żądaj za 15-letni sprzęt 1,8 kzł, rób co chcesz....

Kilkakrotnie mnie obraziłeś, zarzucając jednocześnie brak kultury z mojej strony....

Dlatego też dalsza dyskusja nie ma sensu, jesteś dziwnym gostkiem, z którym nie chce mi się dłuzej kłócić....

Pozdrawiam, ignorant, prezentujący katastrofalny poziom - zyzio.

=> discomaniac 71

"Ba nawet probowali kwestionowac cos o czym nie maja zielonego pojecia bo trzeba idioty zeby myslec o upgrade klocka dvd wazacego 2,6kg poskladanego na poziomie hipermarketu" a takie teksty to sobie możesz rzucać w radiu, KULTURALNY człowieczku...., a może idioto - miło prawda ?????

Disco?

Wlasnie jestes przykladem czytajacego w.w. Koleszko !Wtajemniczeni czytaja troszke inne tytuly.

Siedz na swoim etapie audiofilizmu i nie marnuj tlenu.Swiat idzie do przodu oby cie nie zadeptal.

Zycze Tobie duzo zdrowia i szczescia!

Tak to prawda, ale były na tym forum 3 osoby, które wyprowadziły mnie z równowagi, choć spokojny jestem:

1) Szymon

2) discomaniac 71

3) najemnik

Wszytstkich łączyło jedno: nachalność i chorobliwy upór w prezentacji własnego zdania i nie liczenie się ze zdaniem innych, do tego dochodziło chamstwo i skłonność do kłótni ( wszególności chodzi mi tu o discomaniaca i Szymona)

Oby jak najrzadziej dochodziło do kontaktu na forum z takimi personami. Sam również postaram sie nie wdawać więcej w tego typu dyskusje rodem z przedszkola....

Pozdrawiam wszystkich i przepraszam.

-> zyzio

Czasem czyjeś zachowanie na forum mnie denerwuje, a nawet wyprowadza z równowagi i... staram się nic nie robić. Nie chcę odpowiadać. Liczę na skuteczność ignorowania wypowiedzi. Jedyną racją bytu niektórych osób (mam na myśli głównie tych, którzy obrażają, są agresywni i w złej wierze prowokacyjni) są odpowiedzi tych wszystkich, których uda im się wyprowadzić z równowagi. A jeśli ktoś nie robi tego w złej wierze, to tym bardziej nie mam co się wcinać, bo sam jak ochłonie to pójdzie po rozum do głowy.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.