Skocz do zawartości
IGNORED

Integra Technics Su-V8X Jako Końcówka Mocy?

michalczar

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Od paru tygodni jestem szczęśliwym posiadaczem wzmacniacza technics su-v8x, który z dnia na dzień zaskakuje mnie coraz bardziej. Miałem parę dobrych wzmacniaczy, ale ten bije wszystkich poprzedników. Może to dzięki bebechom które pochodzą ze słynnej końcówki se-a5 mk2 która pod względem dynamiki, jest przez wielu uważana za lepszą nawet od se-a3. Ale nie założyłem tego wątku aby chwalić się budżetówką. Interesuje mnie inne wykorzystanie ww. wzmacniacza. Chciałbym się zapytać czy jest możliwość wykorzystania go jako końcówki mocy bez ingerencji w jego wnętrzu?. Jeśli tak to w jaki sposób można to zrobić?. Nie posiadam jeszcze pre-ampa, jednak biorąc pod uwagę cenę za jaką można dostać su-v8x czyli w granicach 500-600zł mi się udało wylicytować za 360zł , można na bazie dwóch takich integr przerobionych na końcówki + pre , stworzyć system który będzie w stanie napędzić większość kolumn które do tej pory zostały wyprodukowane. Czy ktoś próbował tego typu przeróbek i jakie niosą ze sobą korzyści a może straty? czy jest to bezpieczne zarówno dla wzmacniaczy jak i kolumn? Z góry dziękuję za wszelkie informacje.

Z tego co widze, po obejrzeniu tyłu, nie da się go używać jako osobnej końcówki. Dlaczego V8X jest taki dobry ? Proste, jest na tranzystorach a nie tandetnych hybrydach typu SVI,STK.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

SU-V8x oraz bliźniak SU-V8 , został przez paru forumowiczów nazwany ewenementem wśród wzmacniaczy technicsa które z reguły są uważane za chłam. Posiada on podzespoły z końcówki mocy se-a5mk2 tylko z mniejszym trafem. To co wyprawia z moimi sb-e200 jest imponujące. Mam na myśli moc, przestrzeń oraz separację kanałów. Zdecydowanie na wyższym poziomie niż moje poprzednie wzmaki ca-1000 od yamahy, oraz a-705r od pioneera.

Szczerze nienawidzę wzmacniaczy Techniksa

Natomiast Technics Su-V8X

aż miło popatrzeć ... na "bebechy"

CUDO

niech długo służy :)

POZDRO

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

moim skromnym zdaniem jak rozłączysz zworki GRAPHIC EQ / EXT (zdjęcie strzałka)

i podłączysz się na IN to trafisz przed potencjometrem na końcówkę (a jak to nie satysfakcjonuje to schemat i naprzód)

schemat

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) może się przyda

klikasz na Get manual

post-28147-089404500 1286662296_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie ma sie co przejmowac przyszly wlasciciel podlaczy przeslucha pare razy i przekona sie jak jest na prawde i wlasnie podejzewam ze napisze w tym samym watku ze po podlaczeniu przewodow xxx i kolumn yyy zagral genialnie i wystawi na allegro nastepny polknie haczyk i tak interes sie kreci... a niestety dobry sprzet tak zadko na allegro sie pojawia:(

chwilowy brak działalności w audio.

Witam, posiadałem ten wzmacniacz przez dłuższy czas, w tej chwili ma go sąsiad heh, To wcale nie jest zły sprzęt, i faktycznie gra bardzo dobrze, więc jak ktoś nie miał z min do czynienia to niech nie pisze głupot. Nie jest to żaden Hi-End tylko dobrze zrobiony i dobrze grający wzmak.

ma swój charakter; gra dość jasno i ze sporą ilością wysokich tonów, dość twardy, mocny i przede wszystkim bardzo szybki bas. Końcówkę SE-A3 też posiadałem i jest dużo lepsza od SU-V8X, to inna klasa.

Jeśli ktoś ma okazję posłuchać SU-V8X to polecam, niektórym kopara opadła po odsłuchy i porównaniu z ich nowymi klockami za 4 tyś. PS. Od SU-V8X lepszy i bardziej uniwersalny brzmieniowo jest SU-V8.

Piasek - spoko ja napisalem w nawiazaniu do poprzednika ktory w tego typu postach poszukuje tzw. ukrytych metod sprzedazy sprzetu i to byla taka podpucha, w koncu jak dobry to sie obroni...

chwilowy brak działalności w audio.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.