Skocz do zawartości
IGNORED

A moze by tak wspólne LOGO

vanvideo

Rekomendowane odpowiedzi

Mi też się podobają najbardziej propozycje twonka. Aha na koszulkach oprócz głównych motywów drukowanych zwykle z przodu lub z tyłu są czasem napisy na rękawach z boku. Tam można by dać ten napis w którym jako "o" jest regulator głośności.

a mi z dotychczasowych propozycji najbardziej podoba się logo by Hermes (2004-03-19 14:38)

ktoś pisał, że nie ma nawiązania... jak to - przecież tam jest front wzmacniacza, nie widać tego? ;)

proste i całkiem estetyczne

jeśli chodzi o koncept zdecydowanie najlepsze jak dotąd

no i co ważne -

czytelne dla wtajemniczonych, dla drechów itp. śmieci - niekoniecznie (w życiu nie widzieli wzmacniacza z jedną gałką, zresztą pewnie nie zainteresowaliby się takim nawet ;))

co innego logo z kolumnami, i jeszcze nie daj Boże z napisem dokładnie tłumaczącym, że to "forum miłośników dobrego brzmienia" itp. bo i takie propozycje były (m.in. modyfikacja logo twonka by Lukar)

niech każdy naklei se toto na auto i jak nic różne karki dodadzą strone audio.lukar.net do ulubionych

chyba chodzi raczej o to, żeby rozpoznawać "swoich" w tłumie, a nie oznajmiać całemu światu "k**wa jestem audiofilem, patrzcie chamy jaki ze mnie gość" ;))

a sama strona moim zdaniem nie potrzebuje reklamy, kto chce i jest zainteresowany tematem to ją znajdzie

tak więc jeszcze raz i obiema "ręcami" głosuję na logo by Hermes

jeszcze jeden argument za - idealnie nadaje się na górę strony (zamiast nieaktualnego pl.rec.audio)

a zwolennicy świecących baniek zawsze se mogą je dorysować i wszyscy będa zadowoleni :)

tia... pójdźmy dalej - to mozna potraktowac jako "wyznanie wiary" - niech będą koszulki z bańkami (opcja) i bez (logo standard), spotykasz gościa na ulicy i od razu wiesz z kim masz do czynienia ;)

Jestem za logiem Twonka (z trąbą słonia, bez napisu o muzyce, tylko z adresem) jako głównym i Hermesa jako dodatkowym. Można sobie wybrać albo też jedno walnąć na klatę, a drugie na plecy.

Pięknie napisane. Jeszcze raz głosuję za prostym, oczywistym i bez banialuk logiem Hermesa.

Codzi o to, by rozpoznać się w tłumie i ew. zagadać.

Logo jest proste, schludne i wiadomo o co chodzi. (Konkretnie o nas, lukarowców")

"Kibiców" tu nam chyba nie potrzeba, ani reklamy, czyż nie ?

Pozdrawiam zwolenników konkurencyjnej.

PS. aTtom, gratuluję trafnej argumentacji.

Logo twonka z kolumnami i napisem "audio.lukar.net" podoba mi się na koszulkę. Dla mnie to głównie reklama i zachęta, żeby wskoczyć na stronkę jeśli kogoś w jakikolwiek sposób przyciągają kolumny lub hasło "audio". To logo, to coś z czym wychodzi się na zewnątrz (dlatego pasuje mi do koszulki) i równie dobrze w koszulce takiej mógłby znaleźć się ktoś, kto nie ma nic wspólnego z forum ani z tematem audio - tak jak ktoś z reklamówką "Camel" nie musi być palaczem, może mu się podobała a może nie miał innej. Chętnie bym w takiej koszulce chodził, też głównie dlatego, że mi się podoba.

Natomiast logo Hermesa dla mnie jest takim dyskretnym znakiem rozpoznawczym dla wtajemniczonych, który głównie pozwala poczuć się związanym z jakąś grupą. Moim zdaniem nie skłania od razu nikogo do wklepywania adresu w przeglądarce. Jako nakleikę chętnie bym ją miał na widoku, ot tak dla siebie, na przykład we wnętrzu samochodu lub na okładce książkowego kalendarza. Na czyimś zderzaku mógłby być znakiem identyfikacyjnym, który skłania do porozumiewawczego mrógnięcia okiem lub życzliwego uśmiechu.

Jeśli mam głosować, to:

na koszulki głosuję na logo twonka;

na nakleiki głosuję na logo Hermesa.

(A gdybym miał wybierać, to bardziej mi odpowiada idea naklejek z logiem Hermesa niż koszulek z logiem twonka, bo taka funkcja loga lukarowców bardziej mi odpowiada. Nawet jeśli w większości się nia znamy, tworzymy pewną społeczność, a ja lubię czuć się związany z jakąś grupą.)

Z Camelem poniosła mnie fantazja i trochę przesadziłęm, ale w koszulce np. Uniwersytetu Warszawskiego nie koniecznie musi chodzić student tej uczelni (choć często tak będzie) i nikogo to nie zdziwi.

hehe, jak dla mnie to te monitorki na logo Twonka wyglądają jak z kreskówki o Flinstone'ach ;)

i dlatego na koszulkę jest to całkiem fajny pomysł ;))

nie chcialbym jednak, aby to było logo "oficjalne", tu jeszcze raz głosuję za Hermesem (do upadłego ;)

cieszę się, że ta opcja zdobywa zwolenników :-)

Witam

Dziękuję bardzo za uznanie. Nie myślałem, że mój pomysł na logo znajdzie zwolenników. Pomysł wpadł mi do głowy dość niespodziewanie, pod koniec dnia "roboczego" i tuż przed weekendem. To był impuls, :).

A ja zagłosuję na:

- logo twonka (z piątku z 14.43!) - na koszulkę;

- logo Hermesa - na górę strony.

no i jeszcze na stronie możnaby wykorzytstać tę kolumnę z obrazka exp (wpis z piątku z 19.29)

Aaaa.... i dodam jeszcze mały obrazek.... ;-D

Ja miałem na myśli logo na t-shirty, a jako takie bardziej pasuje propozycja twonka - prosty czytelny i estetyczny wzór graficzny. Hermes też zaproponował fajny wzór, ale bardziej nadający się na stronę, jako logo. Umieszczony na koszulce może co poniektórym kojarzyć się z marką pewnego samochodu, bo "o" w kształcie gałki nie od razu mogą zajarzyć. Ostatecznie możemy zrobić koszulki z dwoma wzorami - do wyboru.

Panowie najciekawsze jest niestety albo stety ucho javo ,z 2004-03-21 00:16:40. Wkomponować jeszcze logo i to już koniec. A "niezrzeszeni " nie muszą wiedzieć o co cgodzi. Tylko gorzej może być z kolorami.m Ale forumowicze nie jedno potrafią...

Witam

Jeśli któreś się podoba to bardzo mnie to cieszy i dziękuję za dobre słowo. A gdyby ktoś miał pomysły na modyfikację to chętnie coś zmienię.

>Pawiowy

Czy o coś takiego chodzi?

[obrazekLUKASZ-103720_1.jpg]

Tak, ostatnie jest dobre. Proste, czyste w formie, wymowne, tylko dla zorientowanych. No i mało farby, więc będzie się dobrze nosiło na koszulce. To ja poproszę kilka sztuk, rozmiar XL.

:))

Propozycja Hermesa (ta z głośnikiem) jest ok. Jest też wielu zwolenników wzoru twonka (m. in. ja). Możemy zatwierdzić oba wzory i zrobić dwa rodzaje koszulek. Trzeba tylko podjąć ostatecznie decyzję.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.