Skocz do zawartości
IGNORED

Problem Z "dziuką" W Pianocrafcie

Azakmi

Rekomendowane odpowiedzi

To mój pierwszy post, zatem na początek chciałbym się przywitać.

Mam problem z Yamahą Pianocraft e410. Mianowicie, gdy podłączam słuchawki do amplitunera i ustawię bardzo niską głośność (potencjometr poniżej 8.20) to słyszę , jak balans dźwięku ściągany jest na prawą stronę. Jeżeli z kolei będę zwiększać głośność od zera, to sygnał będzie pierwszy słyszalny na prawej słuchawce. Powyżej wpół do dziewiątej wszystko w porządku. Występuje to na wszystkim moich słuchawkach. Na niektórych, wymagających niższej mocy (np. na Koss Porta Pro)słuchawkach wada ta może umiemożliwić cichy odsłuch, natomist na na innych, potrzebujących większej ilości prądu do rozkręcenia się (np. CAL!)efekt w ogóle nie przeszkadza, bo i tak do tak niskiego poziomu głośności się nie schodzi, a jeżeli już słucham przez słuchawki (w domu rzadko), to właśnie CAL. Sprzęt (znaczy Yamahę) mam od listopada zeszłego roku, zatem niedługo będzie rok. Moje pytanie brzmi: czy warto odsyłać sprzęt na gwarancję, czy dać sobie spokój?

https://www.audiostereo.pl/topic/72580-problem-z-dziuk%C4%85-w-pianocrafcie/

No witam.

Generalnie to nie jest wada tylko uroda standardowych potencjometrów. Właściwie występuje w każdym bez względu na jakość i cenę urządzenia lub potencjometru. Niestety nic na to nie poradzisz. Odsyłanie do serwisu wydaje się także bez sensu, ponieważ nie będzie to traktowane jako usterka. Nie pozostaje ci nic innego jak z tym żyć i mieć świadomość, że problem ten dotyczy wielu. Także i mnie.

Pozdrawiam.

Nie myśl - słuchaj.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.