Skocz do zawartości
IGNORED

instrukcja pl yamaha rxv440 i dvd s540

Pafcio

Rekomendowane odpowiedzi

Czytelne skany ( rozdzielczość 100dpi, B&W) z widoczną utratą jakości wychodzą po 200KB na stronę A4, pliki z rozszerzeniem xxx.jpg lub xxx.pdf. Skaner to Microtek 4800+.

Wychodzi na to że, obie instrukcję w formie elektronicznej przekrocza 20MB.

Pozdro.

Kubek:

Nie jest taka sama jak do Philipsa, ponieważ jest inne menu w Yamahasze i dodatkowo skanowanie progresywne w Pal-u. A więc nie pisz bzdetów.

A jeśli twiedzisz dalej ze jest taka sama to podaj link do stronki.

Pafcio:

Wątpie żeby ktoś miał te instrukcje w pdf w jezyku polski chyba ze moze w Audioklanie, ale oni Ci raczej ich nie udostępnią. Jesli znasz angielski wejdz sobie na tę stronki:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - instrukcje do sciagniecia w jezyku angielskim dla DVD s540 i RXV 440-stki.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Yasper, muszę Ci przyznać rację, nie jest taka sama. Różni się oczywiście wyglądem i rozmieszczeniem podłączeń. Głównie mi chodziło o to, czego nie sprecyzowałem, opis jest taki sam dla obu instrukcji, choć różnią się napewno szczegółami, to jak się przyjrzysz, to nawet czcionka jest taka sama.

przykład :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kubek:

Uscislij który to model instrukcji Philipsa, bo podałeś linki do czterech róznych modeli rózniących się funkcjami, ceną i rokiem produkcji. Coś chyba Ci sie popieprzyło bo nie wszystkie podane przez Ciebie modele Philipsa mają progresywne skanowanie jak Yamaha , a dwa najwyzsze to jest 763SA i 963SA odtwarzaja płyty Super AudioCD których nie odtwarza Yamaha s540. Nie przytaczaj tez argumentu porównania czcionek bo to dla mnie pierdoły.

Yesper, jeśli chodzi o model to zobacz może 625.

Ukryta Zawartość

I powiedz mi że instrukcja od yamahy tak strasznie się różni jak mówisz.

Oczywiście brakuje opisu np. podłączenia przez optyka, i progresive scana bo model ten tego nie ma. Ale instrukcja jest PRAWIE identyczna.

Ukryta Zawartość

Kubek:

Nie denerwuj się, kupiłeś DVD Philipsa i będziesz teraz porównywał instrukcje zeby polepszyć sobie sampoczucie ze masz prawie Yamahę, ale Yamaha to nie Philips mimo używania przez Yamahę częsci podzespołów Philipsa.

Sprawdź swoją instrukcję Philipsa z instrukcjami od Pionieera, Panasonica, Marantza, Denona itd. moze tez mają podobną czcionkę i układ graficzny.

Pafcio zadał pytanie czy ktoś ma instrukcje od Yamahy dvd s540 i amp.Rvx440 i czy ktoś mu może pomóc, a nie o to czy instrukcja Yamahy jest identyczna z instukcją Philipsa. Na tym kończę swoje wypowidzi w tym temacie.

P.s. A na marginesie siostra mogła ci kupić na prezent lepszy odtwarzacz DVD Philipsa - nie model 625 a na przykład model 763SA lub 963SA prawdziwy wypas o lepszych parametrach od Yamahy s540

Ojej ,ale się porobiło. Niechcący wywołałem niepotrzebne spory. Faktycznie chodzi mi o instrukcję PL konkretnie do Yamahy ponieważ wersję angielską już mam i nie wszystkie jej elementy są dla mnie jasne. A z drugiej strony to gdzieś wcześniej na forum natknąłem się na stwierdzenia że Yamaha ma coś z Sony. Teraz to już nie wiem jak to jest i co jest z czego. Większość firm teraz wymienia się podzespołami i robią sobie indywidualne obudowy. Jedni ludzie wiedzą co kupują, drudzy kupują bo mają sentyment do marki ,a "supermarketowcy" bo ładnie wygląda i świeci....ale to już inna bajka.

Pafcio, właśnie dlatego napisałem że philips ma podobną (niewłaściwie tylko napisałem że taką samą, stąd Yasper się wzbuszył - i częściowo miał rację). Orginalną w PDFie ciężko będzie Ci znaleźć po polsku , ale zerknij na linka np do modelu 625 co podałem i zobacz cy Ci wyjaśni choć trochę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.