Skocz do zawartości
IGNORED

Audiotrak Hd2 Jakie Opampy ?

741852

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jeszcze w tym tygodniu będę szczęśliwym posiadaczem tej karty i chcę odrazu wymienić opampy bo te oryginalnie montowane w tej karcie to klapa na bank ;D to tak, do jakiej muzy i na jakie słuchawki potrzebuje opampy ? dużo tego :D każdego słucham po trochu tzn. reggae, dancehall, dubstep jakiś rock trochę rapu i powiedzmy ze to by było tyle ;D słuchawki to CAL-creative aurvana live które na dniach będą przechodziły recabling bo ten to straszna lipa ^^.Dzięki za odpowiedzi i Pozdro !

https://www.audiostereo.pl/topic/72673-audiotrak-hd2-jakie-opampy/

a kolega jest absolutnie pewien, że opy w kanale wzmacniacza słuchawkowego są wymienne w tej karcie? Mam tą karte w budzie, opy wymieniłem bodajże na LM4562NA oraz jakieś kondensatory poszły na wymianę... teraz dokładnie nie podam, bo dawno się w to bawiłem, a wymianę robiłem śledząc wątek na jakimś forum. Wymiana zaowocowała lepsza sceną, dużo lepsza definicją basu, jego lepszą kontrolą połączoną z eksploracją dużo niższych zakresów. W górze było wiele więcej szczegółów.

Może pod wieczór wyciągnę kartę z budy i dam więcej informacji.

Co do toru słuchawkowego... praktycznie go nie używam, ale podobno jest na tyle dobry,że nie wymaga ingerencji...

Sprawdziłem,

mam 1x LM 4562Na + 2x LM61721N

Kostka która jest bliżej terminali ma największy wpływ na dźwięk.

Jeśli dobrze poszukasz to znajdziesz mnóstwo informacji o tej karcie i jej modyfikacjach, bo ludzie wyprawiali z nią istne cuda. Ja wymieniłem tylko OPy i 6 kondensatorów. Cena OPów jest na tyle niska, że można śmiało poeksperymentować z różnymi konfiguracjami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.