Skocz do zawartości
IGNORED

Pytanie odnośnie wejść/wyjść denon avr1910

lowfi81

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szanownych forumowiczów.

Moje pytanie może wyda sie coponiektórym trochę dziwne, ale nie daje mi ono spokoju więc postanowiłem napisać.

Zaczę od tego, że chcę zastosować wzmacniacz stereo jako końcówka mocy do ampli avr-1910 lub poprostu jako osobne nagłóśnienie frontowych kolumn.

Po wnikliwej lekturze instrukcji od denona jasne stało się ze wyjście 2 strefy (zone 2) służy właśnie do takiego zabiegu. Czyli prosto przedstawiając chinchowymi kablami łącze jeden wzmacniacz z drugim i po kłopocie (taki schemat jest nawet rozrysowany w instrukcji). Jednak przeglądając schemat tylnej ściany ampli można zauważyć, że w logiczny sposób zostały oznakowane gniazda wejściowe i wyjściowe. Czarne pola to WEJŚCIA wszlakich sygnałów, a miejsca kropkowane białymi punktami (szachownica jak kto woli) to gniazda WYJĆIOWE. Patrząc na sekcje podłączeń głośników okazuje się, że wszystkie są wyjściami za wyjątkiem jednej pary. Para ta ma oznaczenie front B (oznacza to oczywiscie drugą parę głośników) ale dlaczego nie ma oznaczenia jako wyjście tylko wejćie? Czy może jest tak, że istnieje możliwość przepuszczenia kablami głośnikowymi (!!!) sygnału. Czyli rozumowałbym to tak sygnał jednym gniazdem (wejściowym) wchodzi z innego wzmacniacza a wychodzi innym wyściem (wyjćiowe) do kolumn. Miało by to znaczenie gdybym chciał słuchać tylko jednym włączonym wzmacniaczu drugi przepuszczał by tylko sygnał, a gdy wyłączony był ten pierwszy to wówczas ten drugi napędzałby kolumny? Może trochę zamąciłem temat ale mam nadzeje, że istota problemu jest jasna. Jeśli piszę totalne herezje i nie ma to w ogóle sensu to walcie śmiało będzie to dla mnie również rozwiązanie problemu :). Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi.

ps w załączniku dodałem zdjęcie tyłu avr-1910

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.