Skocz do zawartości
IGNORED

Problem z wieżą

zimmistrz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Od dawien dawna posiadam wieżę Kenwood UD-551M i zawsze byłem z niej zadowolony. Przerobiona z USA na PL( zasilanie) i ponad 10lat ładnie sobie radziła. Ostatnio miałem mały remont w pokoju więc musiałem ją odłączyć, przez co nie była używana jakieś 2 tygodnie. Włączam ją dziś i pojawił się problem, a mianowicie segmenty działają naprzemiennie(Włączam głównym przyciskiem power, to działa zasilacz i kaseciak, natomiast mikser audio łącznie z tunerem radiowym jest wyłączony i odwrotnie- wyłączę power i działa mikser ale reszta nie). Nie było by w tym nic dziwnego, bo ten typ tak ma, że potrzebuje godziny by się "rozgrzać" po dłuższym spoczynku, no ale bez przesady by trwało to ich 12. Wygrzebałem z sieci instrukcję do tego modelu, lecz nic w niej ciekawego nie znalazłem. Nie wiecie co może być tego przyczyną? Jak temu zaradzić?

https://www.audiostereo.pl/topic/72814-problem-z-wie%C5%BC%C4%85/

Odbiornik IR jest w zasilaczu, czy tym drugim klocku? Jak masz w zasilaczu, spróbuj na włączonym odpiąć drugi segment, wyłączyć segment główny, następnie podpiąć ten wcześniej odpięty. Może sytuacja się po tym działaniu unormuje?

Zasilacz, wzmacniacz, equalizer- to jest jeden segment;

Głośność, "przedwzmacniacz"(z instrukcji), tuner, IR- drugi segment;

Kaseciak- segment 3;

cd player- segment 4.

W tym momencie wszystko działa(po przeszło 24h podłączenia do prądu zaskoczyło o.O). Nie wiem jak temu zaradzić, by wieża działała od razu po włączeniu do prądu po dłuższej przerwie, nie wiem od czego to jest zależne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.