Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz Denon SA-3370

Wróbelek Elemelek

Rekomendowane odpowiedzi

Miał ktoś może do czynienia z tym wzmacniaczem? Gra on raczej jasno, a może ciepło? Uwypukla bas czy przytępia górę? Wreszcie ile jest aktualnie wart, ewentualnie w jakiej cenie opłaca się go kupić?

Widziałem takowy w lombardzie do kupienia za 450zł - stan wizualny niemalże idealny, ale nie było z czym go przetestować. Gość jest skłonny puścić go za 350zł i daje gwarancję rozruchową na okres 14 dni. Co o tym myślicie? Przyznaję, że bardzo spodobał mi się z wyglądu - mam słabość do starego sprzętu. :)

Z góry dziękuję za wszelkie informacje.

https://www.audiostereo.pl/topic/72893-wzmacniacz-denon-sa-3370/

Powodzenia z prawie 35-letnim wzmacniaczem... Za 350 PLN kupisz znacznie lepsze i nowsze wzmaki.

Mimo, że jestem początkującym w temacie audio wiem, że nie zawsze starsze znaczy gorsze. Przesłuchałem ostatnio kilka alternatyw dla tak polecanych i zachwalanych Tannoy'ów M2 i wszystkie okazały się lepsze. Były wśród nich stare Canton Quinto 530, Infinity RS4000 i jakieś Grundigi, których modelu w tym momencie nie pamiętam.

Wracając jednak do tematu to co miałeś na myśli pisząc: "Powodzenia z prawie 35-letnim wzmacniaczem..."?

Chodzi Ci o konieczność wymiany kondensatorów itp?

Mógłbyś w takim razie podać wzmacniacz za ~350, który zagra w miarę dobrze z kolumnami Magnat Monitor 220?

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

No chyba, że tak. Teraz rozumiem dlaczego nie opłaca się go kupować.

Co do wzmacniaczy, które podałeś - na pewno zastanowię się nad Denonem PMA-750 i PMA-350SE.

O Luxmanach naczytałem się dużo dobrego, ale do kolumn Magnat Monitor 220 powinienem chyba szukać nieco "chłodniejszego" wzmacniacza? H/K też gra ciepło, a przynajmniej tak wynika z opinii jego użytkowników.

O wzmacniaczu SONY TA-F500ES praktycznie nic nie wiem. Biorąc pod uwagę fakt, że jest cały wątek poświęcony serii ES przypuszczam, że jest to najlepszy wzmacniacz z podanych przez Ciebie. Zaraz zabieram się do czytania tego tematu.

Byłbym wdzięczny gdybyś wyjaśnił mi jeszcze jak to jest tą impedancją. Producent Magnat Monitor 220 określa impedancję tych kolumn na 4-8 Ohm, ale przeczytałem na elektrodzie, że w rzeczywistości mają 4 Ohmy z kawałkiem. W takim razie rozumiem, że mogę je spokojnie podłączyć do wzmacniacza, który ma na wyjściu 8 Ohm pod warunkiem, że zachowam umiar w kręceniu gałką głośności?

Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.