Skocz do zawartości
IGNORED

kabel taśma - nietypowe zastosowanie

patefon

Rekomendowane odpowiedzi

wiecie moze ktore taśmy sa wykonane z miedzi OFC z jak najmniejsza liczba domieszek?

gdzie mozna kupic jakies takie w krakowie

nie chce mi sie biegac po sklepach a potrzebuje doslownie pol metra zeby uzyc w celach tym razem

nie audio ale jako elastyczny przewodnik ciepla (zimna:-)) w mojej aparaturce na uczelni

co nie wyklucza ze zakupe tez wiecej i w koncu pozbede sie sonic linka

swoja droga dzieki naszej manii czasem w pracy naukowca ciekawe pomysly przychodza do glowy

macie moze jakies inne przyklady zastosowan wzietych z audio w zyciu?

sorry za taki problem na stereo ale moze troche rozrywki sie przyda

aha oodpadaja kable posrebrzane i cynowane ze wzgledu na zastosowanie w ultrawysokiej prozni

(niektore metale zaczynaja juz sublimowac a srebro jest zbyt sklonne do zabrudzen i potem moze mi ''gazować'')

pozdrawiam

patefon

https://www.audiostereo.pl/topic/7295-kabel-ta%C5%9Bma-nietypowe-zastosowanie/

->patefon

Polecam diament - najlepiej przewodzi ciepło a może być tańszy od różnych

"audiofilskich" kabli :-). Ale poważnie:

Jaka próżnia: 10^-10? Miedż też gazuje aż miło. Wziąłbym blaszkę miedzianą i wygrzał

w piecu próżniowym w 600 stopniach. Ze srebrem chyba nie jest tak żle,

przy zachowaniu czystości. Widziałem miedziane uszczelki próżniowe

pokrywane galwanicznie srebrem...

ale jaja to tu tacy sa?

suupeer!!!!!

z diamentem mam problem - cena

mam kulki szafirowe ale niestety male i powierzchnia kontaktu mala

poza tym zalezy mi na obrocie tarczy (robie w SIMSie) wiec raczej warkocz pozostaje

a mysle ze tasma nada sie w sam raz

a proznia tak 10exp(-10) i lepiej

w zasadzie jak uruchomie pompe jonowa i zaleje kriostat azotem spodziewam sie 10exp(-11)

proponuje zalozyc dzial inne zboczenia audiofili

jaki masz spektrometr?

Kiedyś radziecki, zrobiony w miejscowości Sum pod Kijowem. Próbowaliśmy oznaczać udziały izotopowe siarki w atmosferycznym SO2 pod kątem identyfikacji źródła zanieczyszczeń. Potem były dalsze kłopoty i puściliśmy go jako części zamienne do Krakowa do Kotarby na AGH. Teraz mam spektometr mas sprzężony z chromatografem gazowym; całość od Variana. Jeśli uważasz, że to zboczenie, to dodam iż opłacane przez pracodawcę.

Taśmy z miedzi to Alpha Core Goertz. Ale dość cienkie, choć szerokie. Dostępne w trzech szerokościach. Sprzedaje Akkus, wysyłkowo też. Tyle, że będziecie musieli obedrzeć z izolacji, bardzo cienkiej, chyba dwuwarstwowej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.