Skocz do zawartości
IGNORED

Rotel RA 05 z kolumnami Elac FS 67?

mcwlod

Rekomendowane odpowiedzi

Witam i proszę o poradę:)

Z okazji ślubu zażyczyliśmy sobie z żoną dobry sprzęt grający( ze względu na dotychczasową sytuację finansową mielismy tylko typową wieżę za parę stów). Goście się spisali, wobec czego staliśmy się posiadaczami następującego sprzętu:

- wzmacniacz Rotel RA05SE

- gramofon Concept Clearaudio

Z tego co udało mi się wyczytać, także na tym zacnym forum, to w miarę porządny sprzęt, ale stety niestety głośniki (i w przyszłości odtwarzacz CD) musimy kupić sobie sami. Odwiedziłem miejscowy sklep muzyczny i z przesłuchanych głośników zachwyciły mnie Elac FS 67.

Jestem laikiem jeśli chodzi o porządny sprzęt grający, sprzedawca w sklepie zapewniał, że taki wzmacniacz wystarczy, jednak z różnych opinii na necie wynika, że ten wzmacniacz jest za słaby do tych kolumn.

Pomieszczenie do słuchania to duży pokój, ok. 30 m2.

Czy ktoś mógły mnie wspomóc wiedzą czy faktycznie taki zestaw to zły pomysł i ewentualnie co zamiast tego?

Nadmieniam że chcę do tego dokupić odtwarzacz CD Rotel (jeszcze nie wiem jaki model, to zależy od funduszy).

Z góry dziękuje za pomoc

https://www.audiostereo.pl/topic/72953-rotel-ra-05-z-kolumnami-elac-fs-67/

Gratuluje pieknego gramofonu ;-) Licz sie jednak z tym, ze przedwzmacniacz gramofonowy bedzie niezbedny, aby uslyszec co on tak naprawde potrafi.

Co do kolumn, FS 67 to zajefajne kolumny, ktore przez Rotela zostana poprowadzone bez zmrozenia oka. Jaki masz budzet na kolumny i czy ograniczasz sie jedynie do rzeczy nowych? Ten gramofon ciezko kupic w Polsce, gdzie zatem mieszkasz?

Pzdr.

Dzięki za odpowiedź:)

Mieszkam w Trójmieście, z tego co wiem, to gramofon został kupiony w Sopocie.

Kurde, pierwsze słyszę o czymś takim jak przedwzmacniacz gramofonowy...co to jest i ile kosztuje? Rozumiem że bez takiego przedwzmacniacza gramofon będzie gorzej grał?

Na kolumny mam budżet do 2 000 zł, ale najchętniej w tej cenie kupiłbym też kable

Kurde, pierwsze słyszę o czymś takim jak przedwzmacniacz gramofonowy...co to jest i ile kosztuje? Rozumiem że bez takiego przedwzmacniacza gramofon będzie gorzej grał?

Może grać gorzej ale nie musi. Wszystko zależy od jakości przedwzmacniacza wbudowanego w integrę.

BTW,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Na kolumny mam budżet do 2 000 zł, ale najchętniej w tej cenie kupiłbym też kable

Jak Cię zachwyciły Elaci to po co kombinować? Kable na początek kup sobie tanie, markowe, np. ProCab LS15.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.