Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha i Yamaha

Avathar

Rekomendowane odpowiedzi

Kurcze wiedziałem że kolega od sampli i DJ na wiosce w końcu się przypęta......... Tak w ogóle nie wiem po co Tobie jest Yamaha? Przecież do "sztuki" jaką uprawiasz wystarczy zwykły PC z SB Live???

A do reszty Yamahowców - proponuje założyć Wam nowe forum, bo cienia obiektywizmu w Was nie ma...... Wyobraźcie to sobie - byłyby tam same Yamahy........ Nago....... Niektóre nawet ze ściągniętą obudową.......A Wy pośród nich.........I nikt nie będzie przeszkadzał.........

The odd get even.

Wielcy anty Yamahowcy zrzera was zazdrość coś czego nigdy nie będziecie mieć, bo macie wstręt do tej marki . To nic że będzie grało bardziej przyswajalnym dzwiękiem dla ucha ale nie wy macie swoje horyzonty sony,denon czy h/k i szczerzycie zęby na dodatek głupio dogadujecie. Może to właśnie ktoś z was "zasadził siusiaka w gniazdo sluchawkowe" przynajmniej tak mu sie wydawało, a tak naprawdę było to gniazdo AC z tyłu wzmaka i na skutek wiadomo czego poprzestawialy mu sie klepki. Teraz jest wielkim przeciwnikiem bo kiedyś gdy miał techniksa z tyłu w tym właśnie miejscu było zamocowane gniazdo słuchawkowe i zawsze gdy wkładał to było mu dobrze :))))) Żenujące panowie

theli28 - co ty mozesz o mnie wiedziec 28 letnia parówo, jak myślisz że coś zwiazane z "dj" to jest tylko i wylacznie granie na wioskach to sie grubo mylisz...hehe wiesz jak sie nazywaja ci co graja na wioskach "wodzireje" wiecej niechce mi sie tlumaczyc szkoda czasu na ciebie, czyt. twoj opis ze sluchasz sporadycznie jazz'u, szkoda bo jakbys sluchal czesciej to bys zrozumial pewne rzeczy, masz wielka kreche na bani poprostu jestes juz skrzywiony emocjonalnie i nie da sie tego wyprostowac, czesto lubisz wcinac sie tam gdzie nie masz racji albo udawac wszechwiedzacego maczo. a w swoim czasie sb live byl bardzo pionierska karta teraz juz zabytek, jakbys przeczytak moj opis to bys zobaczyl ze mam sprzet drozszy od ciebie a karte muzyczna m-audio audiophile 2496.

SoUnDwOrX - z wrażenia już klęcze przed Tobą, bwana kubwa! Jesteś taki wielki......Z pewnościa potomność o Tobie wspomni, z łezką w oku, mój Ty kibicu kochany....... No more comments.

The odd get even.

yasper,

Ja mam Onkyo, troszke Ci pojechanka nie wyszła. Ale co tam spróbuj jeszcze raz. :D

Ps. Dlaczego ta marka skupia wokół siebie największych przygłupów na tym forum? nie mam oczywiście nic do tej firmy.

kurde, też nie wiem :) W "o mnie" mam jak byk napisane że biorę Yamahę pod uwagę - czytaj nie mam nic do tej firmy. Ale ta banda baranów-fanów Yamahy....? To jest jakieś socjologiczne zjawisko chyba. Może Audioklan płaci coś exxtra? Ciekawe czy to samo dotyczy Eltaxów? :)))

The odd get even.

Yasper - ty yamaglupku, nie wiesz gdzie skladaja harmana? tam gdzie twoja cud yamahe!! a nie wiesz z czego idz sobie zobacz do sklepu, przewaznie maja jeden model w szklanej obudowie do prezentacji jak wysoko postawiona elektroniką dysponuja. A yamaha?? nic nie mam do tej marki, ale nie jest rewelacyjna jak wszyscy tu piszecie, i jak kupie to kupie cos innego, a dlatego jestescie wiekszoscia bo yamahe za grosze mozna kupic na burku. A np. wyszukac jakiegos goscia co sporwadza harman/kardon?? ciezko z takimi a wiesz dlaczego bo kazdy chce yamahe bo jest tania i niesamowicie dobra :), bo tak pisza jej ulotki i jej fani - tacy zadufani w sobie jak ty!!

Ja za moim wzmakiem chodze juz pol roku, bo niestac mnie aby wywalic 4000 w sklepie, wole znalesc w koncu kogos kto mi to przywiezie za polowe z niemiec!! a gdybym chcial jamahe to na pierwszysm burku bym kupil od reki - wnioski wyciagnij sam!!

Do do Ch... Wacława sie dzieje???

Czy którys z Was YAMAHOWCÓW projektowal ten sprzet???? Czy macie udziały w firmie Yamaha???

Czy jestescie dystrybutorami????

NIE ! Jestescie tylko KONSUMENTAMI !!! KLIENTAMI którzy wybrali taki a nie inny produkt z takich a nie innych wzgledów. Wiec co sie unosicie i bluzgacie na ludzi co mysla inaczej !!!!

Spece od marketingu Yamahy jak by zobaczyli Wasz samobojczy zapał zaraz by dostali podwyzke, widac ze mozna ludziom zrobic wode z mózgu!

To sie tez dotyczy tych co tak ZAWZIECIE KRYTYKUJA YAMAHE !!!!

Czy macie udziały w firmach konkurencyjnych? Czy wyprodukowaliscie produkt lepszy od Yamahy?

NIE wiec po co tak najezdzacie na tych co YAMAHE chwala??? !

Jeden woli Yamahe a drugi H/K a trzeci denona itd. Mozliwe ze gdyby kazdy mial mozliwosc przesłuchac wszystkich mozliwych klocków w domu i dopiero wybrac ten JEDYNY to moze by sie troche pozmienialo ale zyjemy w takim kraju gdzie konsument jeszcze jest niedoceniany i dlatego takie forum na na celu wymiane doswiadczen a nie bluzganie na kogos kto ma inne gusta!!!

Przypomina mi to walke posiadaczy Golfa w obronie jego statutu jako The Best Car EVER !

Zejdzcie na ziemie i przestancie sie klocic jak dzieciaki w szkole. A koledzy od Jeska sie odpier.... bo jako jedyny na moje zapytanie o amplituner podal pare roznych modeli i opisał ich brzmnienie co pozwolilo mi jakos rozeznac sie w temacie!

Niech kazdy zrobi liste jak mu co gra i napisze w opini (ale rzeczowa a nie pod wlywem emocji) jesli 90% powie ze Yamaha jest najlepsza w tym przedziale cenowym to juz bedzie miarodajna opinia i tyle. A jak ktos napisze ze woli denona to znaczy ze sie miesci w tych 10% i ma do tego prawo !!!

Jeden woli rybki ....

A nawet więcej uważam, że w ogólno przyjętej budżetówce występuje w roli faworytów. Ale nie jest NAJLEPSZA! Nic w sprzęcie audio nie jest najlepsze, bo na tą „najlepszość” składa się multum czynników. A nasi kochani Yamahowcy twierdzą, że to jest absolutny lider w kinie domowym! Ja się pytam gdzie? Chyba tylko w Polsce, i to tylko, dlatego że jest tak spopularyzowana, kiedyś taki bum Polacy przeżywali wraz z firmą Sony……… :o i też się wszyscy zarzekali, że nie ma lepszej firmy………..

Życzę Wam kochani Yamahowcy tak jak już mówił thieli węcej obiektywizmu, a przede wszystkim obycia z tematem KD, przestancie się wreszcie bronić i odcinać od reszty - bo naprawdę trzeba wam będzie nową zakładkę założyć.

Szczerze Pozdrawiam :D

...miałem to na końcu języka - proszę uprzejmie spojrzeć w temat 7203 gdzie jesko popełnił bardzo rzetelną prezentację kilku produktów - w tym Yamahy również..... Anyway - do kiboli Yamahy nie ma pytań i kończę tę dysputę......Nie znoszę chamstwa.....

The odd get even.

Robert, popieram to co napisałeś

Jeden lubi blondynki a drugi jak mu nogi śmierdzą.

Tematy takie i porównanie na forum różnych marek zaczyna nie mieć żadnego sensu, bo każdy chwali swoje. Dlatego, jak ktoś czyta to co piszecie i zamierza kupić nowy sprzęt to mu gratuluję. Wyjdzie z tego forum bardziej zakręcony niż świński ogon. Ja kupiłem yamaszkę, bo już miałem dosyć czytania i wątpliwości czy jest dobra, czy nie, czy dvd się sypie bo według niektórych laser tak głośno gra że się słuchać kina nie da i do tego pewnie jeszcze jak szyby się trzęsą.

Dlatego jak ktoś ma zamiar kupić sprzęt, niech sam wybierze i pierwszy wybór niech będzie jego ostatnim bo do reszty można och...jać jak się poczyta wypowiedzi niektórych.

Może spróbójcie dojść do jakiegoś porozumienia - typu yamaha - dobra ale do kina domowego

Denon - dobry ale w stereo, lub coś w tym stylu, może w taki sposób się skończy takie pieprzenie na forum o dymaniu gniazdek słuchawkowych.

I jeszcze jedno:

pytanie do wszystkich zarliwych obronców swojego sprzetu (nie wazne jaki):

Skoro wiecie ze macie najlepszy a ktos inny ma gorszy sprzet to znaczy ze macie jakies rozeznanie, prawda?

Nie mozna mowic ze BMW jest najlepszym autem na swiecie jak tylko tym sie wozilo....trzeba by porównac.

Mamy ponad 70 wpisów czyli calkiem sporo, duzo osób widze musi miec rozeznanie co jest dobre.

Dlaczego wiec, jak zadalem konretne pytanie o amplituner oprócz paru, mało kto umial cokolwiek sensownego napisac... praktycznie tylko wlasnie JESKO napisal w miare porzadne recenzje (oczywiscie to był jego punkt widzenia)

Gdyby kazdy z włascicieli swojego ukochanego sprzetu zamiast rzucac miesem na innych, postarał by sie o wyskrobanie paru konkretnych zdan:

-jak gra to czy tamto

-jaki sprzet temu towarzyszy

-co mi sie podoba akurat w moim sprzecie

itd

to juz bym mial pojecie co chce kupic.

REASUMUJAC Panowie krzyczycie, atakujecie i bronicie racji o których macie mgliste pojecie.

Wiec o czym tutaj wogule rozmawiacie....?

Kubek - my Ci tu o francuskim impresjonizmie, a Ty znowu ze komus z geby jedzie. Stwierdzenie ze sprzet X jest lepszy od Y w oderwaniu od modelu, klasy, ceny, warunkow, preferencji, sposobu wykorzystania jest BEZ SENSU.

Zawsze podkreslam, ze sprzet Yamahy jest ok. Zawsze powtarzalem i bede powtarzal ze marketing firmy Yamaha zeruje na najnizszych instynktach, jest oszukanczy i, jak widac, kreuje i przyciaga bezmyslna klientele. Dowod: prosta czynnosc - jest tu wyszukiwarka - wpiszcie prosze w autora Panow S, Y - czy maja cos do powiedzenia? Nic... Nie Yamahy sie czepiam, tylko ich - i prosze popuscie guziki przy kolnierzykach bo Wam galy juz z zapalu wychodza.

Jestem poza tym rozzalony, ze Yasper nie wymienil zadnej z marek ktora posiadam. Co jest Yasper? Napisz cos o Pioneerze i Rotelu, bo sie poplacze...

Podsumowując

Yamaha jest do d*** bo jest Yamaha a H/K jest dobry bo nie jest Yamaha.

Albo na odwrót.

Dobrze idzie.

I zostawicie panowie w spokoju ten marketing Yamahy, bo wychodzi na to ze sie biedna reklamować nie ma prawa.

MariuszJ, ja do francuskiego impresjonizmu nic nie mam. Czepiam sie jedynie tego ze zaczyna sie wyzywanie. Wystarczy rzucic haslo na forum - co jest lepsze - yamaha czy denon i juz sie robi goraco. Podejrzewam ze czlowiek byl podobnej sytuacji do mnie - poszedl do sklepu, zobaczyl ze jest mnostwo towaru i nie wie co wybrac, wiec postanowil zapytac fachowcow na grupie. Wiec po takich podpowiedziach nie zycze nikomu kupna sprzetu, szczegolnie jak sie nie zna i prosil o pomoc.

Nie ma za co Avathar, sprobujmy moze od nowa.

Napisz ile kasy chcesz przeznaczyc, jakiej muzy sluchasz, jakie masz glosniki albo jakie planujesz kupic, czy bedziesz czesciej sluchal muzy czy ogladal DVD, moze rozmowa przejdzie na normalny tor.

Kubek, Avathar => nie wiedzialem, ze w watku idzie o kupienie czegokolwiek. Zagajenie bylo zupelnie inne, tak jakby pod moje frustracje (notabene: niektorzy moga sadzic ze Panowie S i Y to moje alter ego, ktorego uzywam aby udowodnic jakies tezy, oswiadczam niniejszym, ze to nieprawda - wystepuje tu tylko jako MariuszJ). Chodzilo chyba o to, dlaczego forum "Kino domowe" jest tak naprawde forum "Ody do Yamahy" - tak zrozumialem Twoj pierwszy post, Avathar. Mozemy zaczac rozmawiac, ale po pierwsze, na innym watku, po drugie proponuje Ci Avathar oto taka metode WSTEPNEJ selekcji sprzetu - wybierz takie glosy, opinie tu zawarte, ktore zwiastuja rozsadek (nie uwazam wcale, ze akurat moje takie sa :-) obejrzyj kazdemu "O mnie" oraz uzyj wyszukiwarki, zby zobaczyc czy gosc to szalikowiec i co ma do powiedzenia w dziedzinie sprzetu, sprawdz na boku ceny i v'oila! Ja juz swoje zdanie wyrazilem kilkakrotnie, co wiecej w niektorych propozycjach pojawila sie pewna firma na Y...

Mariusz J

To ja ci zaproponuje tez z rozumienia terminu "podsumowanie" . Otóż świadzcy on że moja wypowiedź nie była skierowana bezposrenio do ciebie , a jesli juz to w 1/80 bo tyle postow sie nam nazbieralo. Nie potrzebnie wyjeżdasz na mnie z armatą.

Do ciebie skierowalem tylko fragment z marketingiem - a jak dobrze rozumiesz slowo pisane - to sprobuj przejrzec sobie ten temat od początku , ale tak w calosci i wszystko naraz - zapewniam ze zrozumiesz o co mi chodzi.

Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.