Skocz do zawartości
IGNORED

audio + amplituner + projektor + laptop = POMOCY!

tebciak

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Planuję urządzenie nowego pokoju, który chciałabym przeznaczyć do słuchania muzyki (70%) i oglądania filmów (30%). Jeszcze nie jestem dobrze zorientowana w tym temacie i dlatego chciałabym zadać parę pytań specjalistom :)

1. Czy wzmacniacz ONKYO Integra model no. A-9711, odtwarzacz CD ONKYO Integra model no. DX-7711, tuner ONKYO model no. T-4511 oraz dwie kolumny Jamo CLASSIC 8 to waszym zdaniem dobry zestaw do muzyki?

2. Sporo czytałam w internecie i zastanawiam się nad takim rozwiązaniem, aby wykorzystać ten sprzęt, który wymieniłam w punkcie 1 i dokupić amplituner KD wyposażony w wyjście pre-out, które połączone byłoby z wejściem liniowym wspomnianego wzmacniacza stereofonicznego(tylko czy z wzmacniaczem ONKYO Integra model no. A-9711 da radę tak zrobić???).

Do wzmacniacza podłączony byłby tuner, odtwarzacz CD oraz obie kolumny Jamo. Do amplitunera dokupiłabym dwie kolumny tylne oraz subwoofer, aby uzyskać dźwięk przestrzenny. Chodzi mi o całkowite pominięcie amplitunera KD podczas słuchania muzyki - wyczytałam w internecie, że amplitunery nie dają takiej jakości dźwięku co wzmacniacze stereo.

3. Jako źródło filmów oraz muzyki chciałabym wykorzystać laptopa oraz zakupić projektor (wolę tę opcję zamiast TV).

Będę bardzo wdzięczna za jakiekolwiek porady, uwagi.

Witam.

Planuję urządzenie nowego pokoju, który chciałabym przeznaczyć do słuchania muzyki (70%) i oglądania filmów (30%). Jeszcze nie jestem dobrze zorientowana w tym temacie i dlatego chciałabym zadać parę pytań specjalistom :)

1. Czy wzmacniacz ONKYO Integra model no. A-9711, odtwarzacz CD ONKYO Integra model no. DX-7711, tuner ONKYO model no. T-4511 oraz dwie kolumny Jamo CLASSIC 8 to waszym zdaniem dobry zestaw do muzyki?

2. Sporo czytałam w internecie i zastanawiam się nad takim rozwiązaniem, aby wykorzystać ten sprzęt, który wymieniłam w punkcie 1 i dokupić amplituner KD wyposażony w wyjście pre-out, które połączone byłoby z wejściem liniowym wspomnianego wzmacniacza stereofonicznego(tylko czy z wzmacniaczem ONKYO Integra model no. A-9711 da radę tak zrobić???).

Do wzmacniacza podłączony byłby tuner, odtwarzacz CD oraz obie kolumny Jamo. Do amplitunera dokupiłabym dwie kolumny tylne oraz subwoofer, aby uzyskać dźwięk przestrzenny. Chodzi mi o całkowite pominięcie amplitunera KD podczas słuchania muzyki - wyczytałam w internecie, że amplitunery nie dają takiej jakości dźwięku co wzmacniacze stereo.

3. Jako źródło filmów oraz muzyki chciałabym wykorzystać laptopa oraz zakupić projektor (wolę tę opcję zamiast TV).

Będę bardzo wdzięczna za jakiekolwiek porady, uwagi.

Wszystko co napisałeś się zgadza. Do wyboru komponentów po prostu poczytaj jaki wzmak bo może sa lepsze w tej cenie. Przed zakupem koniecznie posłuchaj. Bo tak jak ja wyrzucisz kasę w błoto. Zapamiętaj ze 50% to akustyka pomieszczenie nie lekceważ jej tak jak prawie każdy na tym forum. Wystarcza drobne zabiegi i jest już dużo lepiej. Pozdrawiam:) Ps. Nie każdy słyszy różnice pomiędzy ampli a wzmakiem stereo. A ty?

• 2 tygodnie później...

Obawiam się, że po słuchaniu przez ładnych parę lat muzyki z wymienionego sprzętu (kiedy był kupowany był podobno jednym z lepszych u nas na rynku) z ciężkim sercem przenosiłabym się na gorszą jakość dźwięku :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.