Skocz do zawartości
IGNORED

DAC i Ampituner jak najlepiej połączyć

Dancan

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !!!

Mam dylemat związany z brakiem wiedzy na temat możliwości amplitunerów KD. Chce nabyć DAC'a najprawdopodobniej arcam'a i do tego jakiś wzmacniacz. Źródłem sygnału będzie PC z blu-ray. Do wzmacniacza zasilonego z DAC chce podłączyć fronty (pomiędzy PC a DAC coaxial), a resztę zestawu czyli centralny i głośniki tylne do amplitunera. Większość czasu system będzie działał w stereo ale chcę go też używać w KD. I tu pytanie jak to optymalnie połączyć aby nie przepinać frontów pomiędzy amplitunerem a wzmacniaczem ???

Pozdrawiam i z góry dziękuję za podpowiedzi

skoro kompa z dacem chcesz wpiąć do wzmacniacza to amplituner z czego dostanie sygnał? Ten dac jest 5.1? Wg mnie wogóle nie jest potrzebny jeżeli jako źródło ma być tylko komp. (komp>spdif>amplituner z pre >rca>wzmacniacz>fronty

123... test

No właśnie amplituner z pre jest problemem, bo to nie gra i jak czytam to forum nie tylko ja słyszę, że to nie to.

DAC jest stereo i chce podpiąć do niego wzmacniacz i fronty. Źródłem sygnału i do kina i do stereo jest PC jako transport (karta Realtec 889). Nigdy nie miałem amplitunera i nie wiem jakie to ma możliwości łączenia zewnętrznych elementów. Mam za mało wiedzy więc nie wiem za bardzo jakie zadać pytanie wyszukiwarce.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.