Skocz do zawartości
IGNORED

Do posiadaczy Technics SL-23A

manyzg

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Wiem, że jest problem ze zdobyciem serwisówki do tego modelu dlatego mam prośbę do posiadaczy tego modelu. Czy ktoś mógłby przesłać zdjęcia wnętrza od spodu? Przewody są poucinane, a niektórych całkowicie brak. Mam niestety taki rozgrzebany i chciałbym go sobie poskładać. Byłbym bardzo wdzięczny. Zdjęcia proszę o przesłanie na [email protected] lub proszę o zamieszczenie na forum.

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/73177-do-posiadaczy-technics-sl-23a/

Witam

Wiem, że jest problem ze zdobyciem serwisówki do tego modelu dlatego mam prośbę do posiadaczy tego modelu. Czy ktoś mógłby przesłać zdjęcia wnętrza od spodu? Przewody są poucinane, a niektórych całkowicie brak. Mam niestety taki rozgrzebany i chciałbym go sobie poskładać. Byłbym bardzo wdzięczny. Zdjęcia proszę o przesłanie na [email protected] lub proszę o zamieszczenie na forum.

Już prawie doszedłem co i jak, ale jeszcze mam problem przy silniku. Jaki tam jest oryginalny silnik? Ten co mam to raczej nie jest od tego (Sankyo SHR2R) Dużo by mi dało zdjęcie silnika i podłączeń jego.

Pozdrawiam

• 5 tygodni później...

Witam Was serdecznie,

Jestem tu nowy. Chciałbym się Was zapytać o technicsa sl-23a. Zakupiłem taki model (wizualnie bardzo ładny) gorzej technicznie. Ma oczywiście wahania prędkości obrotowej talerza. Zrobiłem zdjęcia kondensatorów i całego środka. Jednak mam pytanie co do przewodu łączącego kondensatory (patrz. zdjęcie). Czy u Was również jest taki kabelek czy to raczej jakaś przeróbka? Dodam, że jeden z kondensatorów ma tak grube luty, że jego nóżki minimalnie się stykają.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

dsc01515m.th.jpg

Pozdrawiam i dziękuję z góry za pomoc.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Witam Was serdecznie,

Jestem tu nowy. Chciałbym się Was zapytać o technicsa sl-23a. Zakupiłem taki model (wizualnie bardzo ładny) gorzej technicznie. Ma oczywiście wahania prędkości obrotowej talerza. Zrobiłem zdjęcia kondensatorów i całego środka. Jednak mam pytanie co do przewodu łączącego kondensatory (patrz. zdjęcie). Czy u Was również jest taki kabelek czy to raczej jakaś przeróbka? Dodam, że jeden z kondensatorów ma tak grube luty, że jego nóżki minimalnie się stykają.

Ukryta Zawartość

dsc01515m.th.jpg

Pozdrawiam i dziękuję z góry za pomoc.

Witam wymiana kondensatorów napewno jest wskazana.

Układ jest prosty gramofon ma sporo lat więc kondziołki straciły pojemność.

Zacznij od 1000/16V

Pozatym wszystkie kondensatory są orginalne ten z łapką w izolacji też, więc tak ma być.

Zakup preparat do regeneracji i konserwacji potencjometrów,przemyj je płynem te nastawne na płytce drukowej też.

Warto do tej roboty mieć odsysarke cyny.

Powodzenia.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 1 miesiąc później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.