Skocz do zawartości
IGNORED

szukam fachowca od zwrotnic Łódź i okolice

opa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Apetyt rośnie jak powszechnie wiadomo w miarę jedzenia. I tak, kiedyś nabyte od znajomego kolumny głośnikowe diy mi się podobały, a mówiąc ściślej ich brzmienie. Dziś już nie za bardzo. I w związku z tym szukam fachury w okolicach Łodzi, który bawi się w modyfikacje zwrotnic, strojenie bass reflexu, itp, który przetestowałby moje kolumienki zbudowane na Seasach i sprawił by grały lepiej. Aktualnie grają z CA C 550 i A 550 i kabelkami Tara Labs Prism 500 i i Audionova Moonwalk. Główne felery są 2 - stereofonia przesunięta jakoś nienaturalnie za kolumny i kiepski bas, taki akompaniujący, bez życia, "bez mięsa", lub po skróceniu bas reflexu, dudniący. Po pożyczeniu od znajomego w celach testowych kompletu Exposure 2010 i kabli Van den Hul Royal Jade, jest lepiej ale nadal nie tak jak powinno być. Bas się zrobił trochę cieplejszy, analogowy ale stereofonia za kolumnami i "brak mięsa" na basie nadal aktualny. Po podłączeniu do mojego CA kolegowych Usherów S-520 jest o niebo lepiej, troszkę soprany za ostre (ale taka już natura i CA i tych tanich Usherów) ale stereofonia przepiękna, ciepełko, klimacik, bas może mały ale taki fajny, spręzysty. I szukam kogoś kto by powalczył ze zwrotkami od moich kolumn. Kolega, który mi je okazyjnie sprzedał stwierdził, że nie ma do nich ani serca ani czasu, po wielu wymianach kabli i dał sobie z nimi pokój. A ja walczę nadal, na razie bezowocnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.