Skocz do zawartości
IGNORED

Pilot do cd Harmana, co za cholera.

mariuszdab

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Kupilem w sierpniu cd Harmana 7625 od znajomego, bez pilota. W zasadzie jeszcze przed odbiorem cd wylicytowalem pilota do Harmana(cd), stary model, kanciak(sprawdzany na testerze-ok). Niestety z kompaktem nie zadzialal. Gdzies czytalem, ze od bardzo starych Harmanow do nowszych piloty mogą byc niekompatybilne. Kilka dni temu kupilem pilota do cd tez oczywiscie Harmana, mniej wiecej z tego okresu co kompakt. Przyszla przesylka, wsadzilem baterie, klasnalem w dlonie z radosci, pobieglem do cd, wycelowalem i..........dupa. Szlag mnie trafil, pobieglem z nim do znajomego co ma tester i pilocik dziala jak trzeba. Czyzby znow niedopasowanie?, nie wierze. Koledzy prosze o podpowiedz a moze ktos mialby do przedania pilota konkretnie dedykowanego Harmanowi 7525, 7625, 7725. Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/73663-pilot-do-cd-harmana-co-za-cholera/

Może ktoś ze znajomych ma uniwersalnego z automatem i któryś kod pomógłby określić pasującą inną markę. Jak jesteś z Warszawy i blisko masz na Mokotów, to mogę udostępnić filipa z bazą kodów. Generalnie jak wypada dźwiękowo ten cd (np. w porównaniu do popularnych cd nada, creeka, denona - znam wiele poszczególnych modeli tych marek, a może masz do którychś modeli jakieś odniesienie)? Polowałem swego czasu na 7725 i niestety zwinięto mi wtedy go sprzed nosa.

Od NADa jest bardziej detaliczny, ma wiecej blasku w gorze, mniej krzykliwy srodek. Obszerny dzwiek z duzym, przyzwoicie kontrolowanym basem. Od NADa bardziej analityczny. Nie czuly na repertuar muzyczny, kazdy gatunek wypada dobrze. W dzwieku na pierwszy rzut ucha niczego nie brakuje. Regulowane wyjscie i to manualnie-super sprawa, mozna podlaczyc bezpośrednio do koncowki mocy nie ryzykujac spaleniem glosnikow. Podsumowując przyzwoity, klarowny

odtwarzacz. U mnie gra z Cyrusem One i Eposami M5. Pracuje na Mokotowie przy Boboli.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.