Skocz do zawartości
IGNORED

Jak przerobić wzmacniacz

gios

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chciałby skonstruować taki zestaw swojej roboty składający się z wzmacniacza, głośników.

do wykorzystania mam stare głośniki od komputera active 80watt., jeden głośnik od magnetofony funai, jedną kolumnę od wierzy schnaider. W głośnikach od komputera znajduję się dosyć duży wzmacniacz jak na głośniki komputerowe waży ok. 4,5kg., w kolumnie schnaider jest jakaś płytka i zwoje z miedzi, mam także 1 lampę siemensa.

chodzi mi oto aby wzmacniacz był oddzielony od głośników, a wszystkie głośniki tworzyły jakąś całość którą podłącza się do wzmacniacz. ma być to wzmacniacz który będzie podłączony do mp4.

co zrobić aby do tego wzmacniacza od głośników komputerowych podłączyć te głośniki z kolumn.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/73910-jak-przerobi%C4%87-wzmacniacz/

uwielbiam jak ktoś pisze wieża przez RZ

interesujący pomysł z 9 głośnikami

do odtwarzacza mp3 czy mp4 najlepszy będzie wzmacniacz stereo

do kina domowego 5.1 lub 7.1 itd... itd...

active 80watt... to za mało danych

Bóg jeden wie jakie masz kolumny (czy może kolumienki)

tym samym jaki ma być ten "osobny" wzmacniacz

Proponuje uzbierać z 1000 i sobie kupić jakieś kino domowe :) lub w miarę porządny (jak na tą cenę) małą wieżę lub pogrzebać coś na allegro :)

Z tego nic nie zrobisz to jakiś szmelc :) zresztą nie mający ze sobą nic wspólnego :)

Witam

Chciałby skonstruować taki zestaw swojej roboty składający się z wzmacniacza, głośników.

do wykorzystania mam stare głośniki od komputera active 80watt., jeden głośnik od magnetofony funai, jedną kolumnę od wierzy schnaider. W głośnikach od komputera znajduję się dosyć duży wzmacniacz jak na głośniki komputerowe waży ok. 4,5kg., w kolumnie schnaider jest jakaś płytka i zwoje z miedzi, mam także 1 lampę siemensa.

chodzi mi oto aby wzmacniacz był oddzielony od głośników, a wszystkie głośniki tworzyły jakąś całość którą podłącza się do wzmacniacz. ma być to wzmacniacz który będzie podłączony do mp4.

co zrobić aby do tego wzmacniacza od głośników komputerowych podłączyć te głośniki z kolumn.

Ukryta Zawartość

Tylko zapytam grzecznie??....czy kolega dobrze się czuje,czy potrzebuje pomocy i to szybko!!

Ukryta Zawartość

Kolega chce stworzyć radiowęzeł :)

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Do słuchania muzyki mam wieże siemens z lat 70-tych (najwyższy model), decka sonyza5es i aiwę xk-009, cd pioneer pd 7700, kolumny saba 1300. Tylko proszę żeby zaraz ktoś nie pisał że się chwalę czy coś w tym stylu, bo to nie jest jakiś zestaw żeby się nim chwalić.

co do tematu

po prostu chcę odłączyć tez wzmacniacz z głośników komputerowych i zrobić żeby do niego były podłączane kolumny, dziś dodam fotki, i oznaczenia wszystkiego.

I te głośniki mają jedynie służyć do tego aby podłączyć pod nie mp4

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.