Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie połaczenie dla Thorens-a TD295 MK IV

nowijka1977

Rekomendowane odpowiedzi

• 5 miesięcy później...

Trochę czasu upłynęło, poszukiwania trwają. Proszę o pomoc.

Zmieniłam mojego Torensa na Gramofon Regi P7 z przedwzmacniaczem dedykowanym Rega Fono MM

Zastanawiam się na takimi przewodami:

- XLO R2A-3-2M - cena straszna.

- XLO ULTRA (U1s-1.5M) - o połowę tańszy

- Audiomica Quartz Reference - Wygląda całkiem, całkiem i ma dobre opinie.

- Audiomica Hamat Clear GLD - trochę tańszy.

- Furutech Ag-12-R4 - ta cena trochę wysoka

- Lub inny

Przy wyborze kieruję się:

- Wtyczki RCA z dodatkowym kabelkiem.

- Budżet 1500 +,- 300

- Kabel musi być solidny i pochodzić z legalnej dystrybucji, nie używany, nie z portalu ebay czy innego.

- Ma niczego nie popsuć w dźwięku.

Bardzo proszę o pomoc.

Proszę napiszcie coś o tych kablach. Albo wrzućcie swoje propozycje.

>>>nowijka1977,

Po co Ci takie drogie kable do prostego Thorensa i NAD'a? Niektórzy mówią: "nie ma takiego tematu jak za drogi kabel", no ale jednak bez przesady. Zacznij od tego co w linku:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kable gramofonowe o które pytasz, z osobnym przewodem masowym, masz na fotografiach 6-8. Do Twojej konfiguracji sprzętowej to aż nadto. W wielu sklepach w Polsce można to wypożyczyć do posłuchania za kaucją albo dogadać się z dystrybutorem przez sieć, aby udostępnił do odsłuchu.

Pozdro,

Yul

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Napisałam, ze zmieniłam gramofon na gramofon Regi P7 z przedwzmacniaczem dedykowanym Rega Fono MM.

Elektronikę też wymieniłam na Yba Design, wzmacniacz i Cd.

...zbieg okoliczności, kabel który polecasz właśnie posiadam. Został po Torensie, gośc który odkupił Torensa nie chciał tego przewodu.

Ja go też nie chce, jeśli jest ktoś zainteresowany to oddam za ułamek ceny.

Napisałam, ze zmieniłam gramofon na gramofon Regi P7 z przedwzmacniaczem dedykowanym Rega Fono MM.

Elektronikę też wymieniłam na Yba Design, wzmacniacz i Cd.

...zbieg okoliczności, kabel który polecasz właśnie posiadam. Został po Torensie, gośc który odkupił Torensa nie chciał tego przewodu.

Ja go też nie chce, jeśli jest ktoś zainteresowany to oddam za ułamek ceny.

A pardon, jest linijeczka o nowych zakupach - przeoczyłem, mea culpa. Może należałoby zrobić drugi krok i zmienić też wpis w "O mnie", bo tam sprawdzałem z przywyczajenia.

Kupiłaś Regę - zaczęły się problemy i...koszty. Było o tym niedawno na forum, pisał o tym forumowicz >ganzz_gut<.

Pozdro,

Yul

P.s. A jaki to konkretnie kabel P-J, bo byłbym może zainteresowany? Wersja stereo czy do gramofonu?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.