Skocz do zawartości
IGNORED

NAD, Yamaha, Hrrman a może jakiś inny porządny wzmacniacz ?

Rufus111

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich, naprawde ostatnio rozbolała mnie głowa od natłoku informacji. Przewaliłem sporo watków na temat wzmacniaczy i troszke jestem madrzejszy. Do tej pory posiadalem kino domowe Sony z kolumnami Jamo, totalna porazka jesli chodzi o słuchanie muzyki. Prawie bym kupił zestaw Tecnics-a ale na wiekszości forach jest bardzo żle opisywany. Po paru dniach studiowania wybralem takie wzmacniacze które moim zdaniem sa fajne i z opini innych fajnie grają, tzn. NAD C355, YAMAHA RX797, troche drogi ale też w miare NAD C725 no i taki który moim zdaniem nieciekawie wyglada Harman/Kardon HK 3490 i to wszystko chciałem podłaczyć pod kolumny Tonsila Maestr II. Juz z doświadczenia wiem że powiecie że nie ma gorszych ani lepszych wzmacniaczy, ale wiem że macie znacznie wieksze doświadczenie w tych sprawach, i chciałem konkretnie usłyszeć który z wymienionych wzmacniaczy byście sami zakupili ( albo coś podobnego ).

Wyjaśnij proszę bo nie bardzo rozumiem. Tytułem wstępu pytasz o wzmacniacz a wymieniasz amplitunery(HK 3490 i RX 797)

Bo w sumie są to wzmacniacze z dodanym modułem FM. Szczególnie NAD. Yamaha i Harman mają jakieś tam dodatkowe funkcje, ale w sumie są to wzmacniacze stereo z dodanym tunerem.

Oj czepiacie się :) Kolega @Rufus111 przejrzał może i całe forum, więc nie ma co się dziwić, że ogrom informacji przytłacza, a miał na myśli oczywiście amplituner stereo, tylko coś mu się przekręciło nazwę :)

Poruszył za to ciekawy temat.

Też mi się wydaje - jeżeli nie to mnie poprawcie - że ze względów finansowych, ampl stereo za około 2tyś.zł jest o wiele korzystniejszym zakupem niż wzmacniacz i tuner FM po 1tyś.zł sztuka, gdzie wiadomo płaci się za klocek. Mowa oczywiście o systemie nowym i tej samej firmy, który z CD ładnie będzie się ze sobą wizualnie prezentował.

Ja jednak do porównania różnicy brzmienia z NAD C725 i Harman Kardon HK3490 dołożyłbym najnowszy ampl Yamaha R-S700 i też byłbym bardzo ciekawy porównania.

Gość

(Konto usunięte)

Oj czepiacie się :) Kolega @Rufus111 przejrzał może i całe forum, więc nie ma co się dziwić, że ogrom informacji przytłacza, a miał na myśli oczywiście amplituner stereo, tylko coś mu się przekręciło nazwę :)

Poruszył za to ciekawy temat.

Też mi się wydaje - jeżeli nie to mnie poprawcie - że ze względów finansowych, ampl stereo za około 2tyś.zł jest o wiele korzystniejszym zakupem niż wzmacniacz i tuner FM po 1tyś.zł sztuka, gdzie wiadomo płaci się za klocek. Mowa oczywiście o systemie nowym i tej samej firmy, który z CD ładnie będzie się ze sobą wizualnie prezentował.

Ja jednak do porównania różnicy brzmienia z NAD C725 i Harman Kardon HK3490 dołożyłbym najnowszy ampl Yamaha R-S700 i też byłbym bardzo ciekawy porównania.

Poprę Twoją tezę co do zakupu amplitunera a za tę samą kwotę oddzielnie wzmacniacza plus tuner.

Swego czasu miałem amplitunera NAD C720, a zaraz potem wzmacniacz C326 plus tuner C425. Różnica w brzmieniu znikoma, minimalnie lepsza dynamika, jeśli chodzi o sam wzmacniacz, ale nie warta wydania 200,-/300,- zł, bo o tyle drożej trzeba było zapłacić za wzmacniacz plus tuner.

jeśli koniecznie musi być nowy to zobacz Jungson JA-88C, kupisz poniżej 2k wysyłkowo w Niemczech, gdyby miał dystrybutora w Polsce z pewnością kosztowałby ponad 3 tys.

rewelacyjny wzmacniacz i bardzo uniwersalne brzmienie

te nowe Nady, Yamahy HK to jest naprawdę tragedia w porównaniu z nim

ewentualnie zerknij na lampowca - Yaquin 10L

to są dobre wzmacniacze w stosunku do cen, to na co patrzyłeś to marketowe buble, nie warte połowy swojej ceny

Popieram, mialem amplituner NAD 701(NAD302+NAD402)i roznice miedzy aplitunerem a wzmacniaczem + tuner ciezkie do wylapania. Najciekawszym rozwiazaniem moze bylby amplituner cd NAD L40(wzm 310, tuner 402, cd 510 w jednym klocku). Troche juz wiekowy klocek, ale wspanialy i czasami bywa na Allegro. Podobno NAD jest przypadkiem jednym z nielicznych, gdzie amplituner jest na porownywalnym poziomie ze wzmacniaczem + tuner.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.