Skocz do zawartości
IGNORED

Acer p5370w krzywa jedna z krawędzi obrazu

baranous

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Używam od dłuższego czasu projektora Acer p5370w. Ma już ok 130h przebiegu. Niedawno okazało się, że górna krawędź obrazu wyświetlana jest krzywo. Dotyczy to tylko jednej krawędzi. Dolna trzyma kąt prosty z bocznymi, a boczne są wobec siebie równoległe. Próbowałem korekcji keystone, ale nie pomaga. Nie wygląda mi to na efekt trapezu. Czy ktoś z was spotkał się z podobnym problemem? Czy to kwestia ustawień projektora, czy usterka, którą trzeba zgłosić do serwisu?

Dzięki za wszelkie sugestie

Witam, czy keystone jest na zero? na czym jest wyświetlany obraz? i jak jest zamontowany projektor? moze ktoś zmienił ustawienia nie wiem jak w tym modelu, ale wiele projektorów ma zaawanowane ustawienia korekcji obrazu, też można spróbować powrócić do ustawien fabrycznych przy okazji zresetować zegar i przeczyścić filtr. Właśnie jak wygląda włączanie ... czyli na starcie bez sygnału jeżeli włączy sie jakieś tło też jest krzywo?

Witam, czy keystone jest na zero? na czym jest wyświetlany obraz? i jak jest zamontowany projektor? moze ktoś zmienił ustawienia nie wiem jak w tym modelu, ale wiele projektorów ma zaawanowane ustawienia korekcji obrazu, też można spróbować powrócić do ustawien fabrycznych przy okazji zresetować zegar i przeczyścić filtr. Właśnie jak wygląda włączanie ... czyli na starcie bez sygnału jeżeli włączy sie jakieś tło też jest krzywo?

Dzieki za sugestie. Keystone jest na 0. Projektor nie jest zamontowany na stale. Sprawdzilem na innym tle - ścianie zamiast ekranu projekcyjnego i jest rowno... Jeszcze nie wiem, czy to kwestia stojaka, czy ekranu projekcyjnego, w wolnym czasie przyjrze sie uwaznie i dam foto

• 6 miesięcy później...

Na razie ustalilem, ze na scianie zamiast ekranu projekcyjnego wszystko jest OK. Jak odtworze poprzednie ustawienie zrobie foto i umieszcze. Dzieki

Dużo zależy od położenia projektora i ekranu, najlepszym rozwiązaniem jest montaż sufitowy, po jednorazowym ustawieniu mamy spokój na długi czas.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.