Skocz do zawartości
IGNORED

Pomoc w wyborze słuchawek

towaroxd

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ;)

Mam pytanie dotyczące słuchawek, mianowicie jakie wybrać słuchawki do ok. 1000 złotych.

Mają to być słuchawki nauszne, będę ich używał z urządzeniem przenośnym takim jak IPod, HTC HD 2

Miałem okazję przetestować słuchawki Monster Beats by Dr.Dre STUDIO , wydawało mi się że jakość dzwieku była dobra i podbicie basów też było okej, ale niestety nie miałem styczności ze słuchawkami z "wyższej półki". Chciałbym jeszcze dodać że słucham muzyki typu house , hip-hop , rap .Co jeszcze polecacie bo nie mam pomysłu?? :D pzdr.!

https://www.audiostereo.pl/topic/74108-pomoc-w-wyborze-s%C5%82uchawek/

Moim zdaniem poluj na Denony AH-D2000. Może nawet uda Ci się wytargować za nówki tyle. A jak nie to czekaj cierpliwie na używane eBay/allegro.

Posiadałem AH-D 5000 i grały w sumie niesamowicie z moim telefonem Nokia E52. To pewnie przez niskoomowość :)

.

Ten kto doświatczył wybitnego zestawu w paskudnym pomieszczeniu i budżeciaka pod akustyką idealną odnajdzie spokój ducha...

Moim zdaniem, i nie chcę nikogo tutaj urazić, kupowanie tak drogich słuchawek do telefonu czy ipoda to głupota. Ostatnio sprawdzałem dla ciekawości jak zachowają się moje akg k701 z telefonem i ipodem. Owszem, grały ale dźwięk nie był ani trochę podobny do tego co słyszy się po podłączeniu słuchawek do dedykowanego wzmacniacza. Posiadam jeszcze douszne słuchawki akg k340, grały one tylko minimalnie słabiej od k701 a kosztują ponad 5 razy mniej. Tak więc radzę ci najpierw przejść się do jakiegoś salonu z szerokim wyborem słuchawek i posłuchać które jak zagrają, bo może okazać się że spodobają ci się któreś tańsze - szkoda wydawać zbędne pieniądze na coś czego nie będziesz mógł w pełni wykorzystać. Ale i tak pewnie zrobisz jak będziesz chciał;] A co do tych denonów, które polecił mikel, to do takiej muzyki jak najbardziej będą dobre. Pozdrawiam.

Nie zgodzę się z Twoim porównaniem. AKG 701 sa bardzo wymagające co do wzmocnienia. Denony wymienione przeze mnie wręcz odwrotnie. Są niskoomowe i dzięki temu grają zadziwiająco dobrze z iPodami czy telefonami komórkowymi. Oczywiście ze wzmacniaczem dedykowanym będzie lepiej ale nie będzie takiej rożnicy jak w przypadku AKG 701 do telefonu/do wzmacniacza słuchawkowego.

.

Ten kto doświatczył wybitnego zestawu w paskudnym pomieszczeniu i budżeciaka pod akustyką idealną odnajdzie spokój ducha...

zwroc uwage na Sennheisery HD25 - swietny dzwiek z dobrym basem, doskonala izolacja, praktycznie niezniszczalne, latwe do napedzenia ze sprzetu przenosnego. Denony moze i graja ok, ale na miasto sie nie nadaja.

Main: CD880, Alpha 9 ---> Arcus

Head: CD880, Alpha 9 ---> HD600, K340

Dziwna sprawa , wczoraj rozmawiałem ze znajomym (byłym D-Jem z nocnego klubu) który był zachwycony kupnem nowych słuchawek do przenośnego grajka. Obok była przypadkowa osoba (coś tam słuchająca muzyki) która na dodatek była kobietą (takie mało audiofilskie) Słuchaliśmy ich wszyscy i tylko ja nie byłem z nich zadowolony :)

piszę o słynnych CAL za coś ok 160zł. Pokazuję że rozrzut może być zarówno co do indywidualnego stanu zadowolenia i wyrobienia muzycznego poszczególnych osób.

Teraz pytanie, czy chcesz mieć narzuconą perspektywę odbioru, czy po prostu chcesz coś według swoich własnych wyobrażeń?

Moim zdaniem to drugie i dla tego proponuję pofatyguj się sam po sklepach i staraj się coś posłuchać-wróżki już dawno wyginęły :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Na wstępie chciałbym bardzo podziękować wam za zainteresowanie się moim tematem :)

Moją uwagę przykuły te Sennheiser'y Hd-25 oraz Ultrasone Hfi 780.I wydaje mi się że bede sie zastanawiał na tymi dwoma modelami.

Ultrasony w porownaniua do Sennheiserów sa bezkonkurencyjne pod względem designu ale nie orientuję się jak one grają bo nigdy nie miałem ani jednego modelu na uszach. Ktore słuchawki maja lepsze tłumienie, bass oraz jakość dzwięku. Trenuje pływanie i w czasie zawodów na pływalni chciałbym słuchac muzyki w spokoju, zdala od speakera i dopingujących wrzasków. Mam nadzieje że mniej więcej przedstawiłem wam moje oczekiwania ;)Z góry dziękuje i pozdrawiam ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.