Skocz do zawartości
IGNORED

Co wybrac do 3tys-glosniki

Seab

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Dysponuje kwota jak wyżej. Obecnie jestem posiadaczem JBL E100 + Denek 2807 i 15m2 pokoj. Wiadomo jak to gra... chce zmienic glosniki na cos bardziej miękkiego, subtelnego. Co polecacie do tej kwoty? Dali, Kefy? Obecnie glosniki beda graly na takiej powierzchni ale za rok, dwa salon 37m + aneks kuchenny. Dzieki za pomoc.

https://www.audiostereo.pl/topic/74196-co-wybrac-do-3tys-glosniki/

Najpierw to skończ ten salon na tip-top,a jak Ci zostanie kasy-to zmień wszystko))).pozdrawiam.

ps.kupisz kolumny,a jak zabraknie na salon?-to co zrobisz?

fronty do 3k czy cały zestaw 5.0 ?

generalnie kłopotów z ustawieniem nawet w tych 15m nie powinieneś mieć z Monitor Audio BX6/BR6, na 37m również sobie poradzą

u mnie BX6 pod Denonem 2106 grały całkiem nieźle (w porównaniu do dobrych wzmacniaczy), co mnie trochę zaskoczyło

Sorry za brak sprecyzowania. Szukam w tej cenie 2 kolumn. Resztę kina mam z serii E JBLa. Oglądam teraz troszkę Focale 714V. Moze sa zbyt slabe do salonu z kuchnia ale najwyzej je wymienie po przeprowadzce. Mam teraz 2 miesieczna corke i glosniki musza grac cicho a dobrze.

Sorry za brak sprecyzowania. Szukam w tej cenie 2 kolumn. Resztę kina mam z serii E JBLa. Oglądam teraz troszkę Focale 714V. Moze sa zbyt slabe do salonu z kuchnia ale najwyzej je wymienie po przeprowadzce. Mam teraz 2 miesieczna corke i glosniki musza grac cicho a dobrze.

Widzisz sam drogi Panie nie wiesz-czego szukasz,bo temat zostaje w kinie domowym,a teraz zmiana twej decyzji-po prostu najpierw mysl,potem klikaj.

Sprecyzuj temat wątku,bo coś Ci słabo poszło)))))

Jeżeli dobrze rozumiem to chcesz wymienić fronty. Nie wiem dokładnie jakie masz kryteria czyli do czego chcesz ich używać. Ja posiadam Klipsche RF62 dużo przyzwoitego basu, dobra góra (wysokotonowy głośnik umieszczony w tubie) co ważne bardzo wysoka skuteczność (jeżeli chcesz je napędzać amplitunerem). Są porządnie wykonane, trochę duże gabaryty ale do E100 im jednak daleko.

Bardzo dobrze radzą sobie z muzyką elektroniczną choć ja słucham głównie muzyki ala gotyk/metal symfoniczny i jestem zadowolony. Przyznam, że średnica jest nieco wycofana na rzecz dołu i góry. W moim pokoju 20mkw musiałem zmniejszyć bas ze względu na to, że mama śpi za ścianą. Użyłem do tego profesjonalnych zatyczek do bass refleksów (dwóch par skarpet) i efekt jest naprawdę zaskakujący. Bas jest teraz lżejszy i pozwala zagrać średnicy.

Z innych które słuchałem to mogę polecić MA RX6 nieco droższe ale bardzo dobre. Zaskakujący bas jak na takie rozmiary, grają równomiernie w całym paśmie.

KEF IQ7 (teraz są zdaje się IQ70) słuchałem ich krótko i nie były wygrzane a sprzedawca mówił, że może to sporo zmienić. Muzykalne dobre do spokojniejszych kawałków jak jazz mniej basu niż MA i klipsche za to bardzo ładna góra. Do muzyki elektronicznej się raczej nie nadają moim zdaniem i nie będą pasować do reszty zestawu JBL.

Mniejsze podłogówki B&W z serii 600 (starej i nowej) bardzo podoba mi się ich bas, nie jest przytłaczający ale dobrze kontrolowany i nie przeszkadza reszcie pasma.

I to co od pewnego czasu wszystkim polecam to zanim wymienisz fronty posłuchaj ich na jakimś wzmacniaczu stereo bo to dużo zmienia.

• 2 tygodnie później...

Jestem na etapie kompletowania kina i zdecydowałem się na zakup wharfedale diamond 10.7. Jeszcze ich nie mam, jestem tylko po odsłuchach w sklepie i polecam Tobie też je przesłuchać. No i w sklepach przeważnie są podpięte pod klocki denona.

A z innej beczki, myślę ze wszystkie kolumny w kinie domowym powinny być tej samej firmy i serii, a w szczególności kolumna centralna i przody. Żeby coś poruszającego się z prawej do lewej, w środku nie brzmiało inaczej ;>

Xavian XN evo 250, Arcam Alpha 7r, Samsung BD-C5900, QED Silver Anniversary-XT, Sennheiser HD 555.

Dozbieraj do MA RX 8 bo są dużo lepsze od rx 6 i nie chodzi tu tylko o gabaryty i większą ilość basu.Myśle że z tak dobrymi frontami zapomnisz o 5.1 bo z takiej pary stereo nawet kino zabrzmi efektowniej

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.