Skocz do zawartości
IGNORED

Jungson V-66 lub V88 lub podobne

edi_xp

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

czy ktoś z użytkowników posiada może Jungsona V-66 lub V-88, ostatnio wypaczyłem je w internecie na chińksich stronach, jest po prostu prze śliczny.

Z zewnątrz wygląda jak tradycyjny wzmacniacz/amplituner a w środku za szybką kryją się lampy, dodatkowo podświetlane niebieskimi diodami.

Parametry wyglądają bardzo przyzwoicie.

Czy ktoś może wie gdzie można by go zakupić? W Polsce chyba nie ma szans... znalazłem 1 stronę w UK, ale to trochę daleko i koszty przesyłki mogą być znaczne :(

Czy znacie może jakieś inne modele o podobnym wyglądzie wzmacniacza jak te Jungsony?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-17421-062037800 1290346211_thumb.jpg

post-17421-064822500 1290346230_thumb.jpg

post-17421-033398500 1290346238_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/74246-jungson-v-66-lub-v88-lub-podobne/

Ukryta Zawartość

to oficjalny dealer jungsona na terenie Niemiec.

Tutaj v88 z drugiej reki i tez w Niemczech, do tego cena w maire dobra:

Ukryta Zawartość

Na cattylink jest tez nowy model v33, najmniejszy lampowiec tej marki.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

VaCCum tube robi wrażenie :P

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Dzięki za informacje,

nowe modele są dość drogie :/ faktycznie trzeba będzie szukać czegoś z drugiej ręki.

Mam jeszcze pytanie odnośnie samych wzmacniaczy lampowych, nie mam tu żadnego doświadczenia.

Lampowce mają niskie moce wyjściowe, jak w praktyce wygląda podłączanie do nich dużych kolumn? Chciałbym podłączyć B&W DM604 i nie wiem czy razem to będzie dobrze współgrało, jak się okazuje w tych głośnikach spadki impedancji są dość znaczne...

Czy przy wyborze lampowca należy sugerować się mocą wyjściową czy czymś innym, czy lepiej dołożyć trochę do lepszego modelu czy nie ma to znaczenia i różnica będzie mało zauważalna ?

oba modele nie powinny miec rzadnych trudnosci z napedzeniem twoich kolumn. Ostatnio borykalem sie z podobnym dylematem, tzn. doborem wzmacniacza do trudnych do napedzenia 5 droznych glosnikow o efektywnosci 86db. Okazalo sie ze 45 watowy wzmacniacz na lampach kt88 napedzil je bez najmniejszego problemu i to o niebo lepiej niz tranzystorowy jungson ja88d ktory mial 80 wat w klasie A.

50 wat z lampy powinno napedzic znakomita wiekszosc kolumn na tej planecie lacznie z elektrostatami.

Mam Jeszcze jedno pytanie:

model V66 to konstrukcja na lampach EL34, a model V88 to KT-88. Z tego co wyczytałem na forum w EL34 z reguły brakuje basu, czy faktycznie tak jest?

Nie mam możliwości odsłuchu i porównania, słucham każdego rodzaju muzyki, jednak częściej utworów gdzie bas schodzi dość nisko.

Lampy KT88 są droższe przez co eksploatacja będzie bardziej kosztowna, ale może jednak warto dołożyć? Sam wzmacniacz na KT88 też jest dużo droższy, ale jeżeli za kryterium wyboru nie bralibyśmy w tym przypadku ceny, a jedynie walory odsłuchowe to lepiej wziąć KT88 czy EL34 (założenie głównie muzyka z nisko schodzącym basem)?

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.