Skocz do zawartości
IGNORED

jak podłączyć/ustawić STEREO w YAMAHA DSP E800

Guzmen01

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich forumowiczów

Ostatnio kolega zrobił mi prezent i przysłał z GB Yamaha DSP E800 (stan idealny :))

Proszęo pomoc co i jak ustawić żeby ładnie zagrało STEREO pod Jamo D590

(co prawda jest instrukcja ENG ale wole zdać się na fachowców)

Pozdrawiam

Grzesiek

Mam ten DSP ,nie ma tam filozofii masz wyjście na wzmacniacz i aktywny sub oznaczone jako OUTPUT MAIN.Kanały central i tylne obsługiwane są przez wewnętrzne końcówki 70W ( lub można je wyłączyć mając 5 zewnętrznych końcówek).Sygnał najlepiej podać cyfrowo z CD, DAC po S/PDIF ,sygnał podany po analogu Yamaha przetwarza na cyfrę dopiero jest dalej obrabiany.

Poszukuje tego modelu do rozszerzenia KD.

Może twój kolega dałby rady z jeszcze jednym?

Witam

Wiem że kupił w Niedziele wieczorem na ebay-u (czyli u nas też dostępny)

mówił że ta pora jest najlepsza na znalezienie dobrego sprzętu ???

(polował na niego ok rok - żeby mnie miło zaskoczyć:) )

Pozdrawiam

Mam ten DSP ,nie ma tam filozofii masz wyjście na wzmacniacz i aktywny sub oznaczone jako OUTPUT MAIN.Kanały central i tylne obsługiwane są przez wewnętrzne końcówki 70W ( lub można je wyłączyć mając 5 zewnętrznych końcówek).Sygnał najlepiej podać cyfrowo z CD, DAC po S/PDIF ,sygnał podany po analogu Yamaha przetwarza na cyfrę dopiero jest dalej obrabiany.

Witam

Pytanko :

w jakiej pozycji ma byćustawienie z tyłu EXTERNAL DECODER czy MAIN IN.

Pozdrawiam

Grzesiek

Main In czyli wewnętrzne dekodery, jeżeli ustawisz External to możesz wejść po analogu 5.1 np. z DVD z wbudowanymi dekoderami.Tak swoją drogą sprzęt jest zacny w kinie z dobrą końcówką zdeklasuje nie jeden obecnie produkowany amplituner.No ale trzeba mieć świadomość iż w tej konfiguracji potrzebujemy wzmacniacza na front (i to przyzwoitego) a to podraża zabawę.

Pzdr.Piotr

Tak swoją drogą sprzęt jest zacny w kinie z dobrą końcówką zdeklasuje nie jeden obecnie produkowany amplituner.No ale trzeba mieć świadomość iż w tej konfiguracji potrzebujemy wzmacniacza na front (i to przyzwoitego) a to podraża zabawę.

Pzdr.Piotr

To prawda, bardzo fajny sprzęt, miałem. Jakaś dwukanałowa używana końcówka Rotela, aż taka droga nie jest, a wtedy to już niemal każdy obecny amplituner szans mieć nie będzie najmniejszych.....powinni teraz wznowić produkcję DSP E800 z identycznymi bebechami, ale z nowymi dekoderami HD, z tym że pewnie za drogo by wyszło księgowemu :/

"z tym że pewnie za drogo by wyszło księgowemu :/ "

pewnie tak ,ale kiedyś też swoje kosztowała.

Katalogowo ponad 2 kzł, ale jest porządne trafo, są porządne kondy..współczesne ampli 7.1 często się nie umyły....

• 2 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.