Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz lub CD do słuchawek Koss UR 40

darbidar

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Myślę o wzmacniaczu do ww słuchawek lub odtwarzaczu CD z wyjściem na słuchawki. Co do źródeł to mam CA500SE, Denona DVD 1940 i do flac-ów WD HD Playera. Wiem ,że słuchawki nie najwyższych lotów ale w tym przedziale mi pasują. W materii wzmacniaczy niestety zielono mi i prosiłbym o jakieś sugestie. W grę wchodzi jeszcze sprzedaż CA i Denona i zakup używanego CD z wyjściem słuchawkowym. Wdzięczny będę za każdą sugestię. Na marginesie CA u mnie jest też źródłem do Xindaka A 06 i Audio Academy Phoebe IIs i chciałbym coś na tym samym poziomie z ukierunkowaniem na coś lepiej brzmiącego. Słucham jazzu, rocka i generalnie wszystkiego wokół tego.

Propozycja ciekawa ale czy zagrają te cd-eki lepiej niż wspomniany CA jak źródło ??. Zakup jednego lub drugiego odtwarzacza to 800-1100 PLN . Z drugiej strony można wydać 400-600 na wzmacniacz słuchawkowy i bazować na starym CA i mieć kilka stówek w kieszeni. Korci mnie Marantz CD 7001 ale różnie się o nim mówi i czy poza rasowym wyglądem i SACD jest lepszy brzmieniowo od 6002 ???. Może coś z Denona w tym przedziale też byłoby godne uwagi ??. Trochę smęcę może ale wolę mieć nieco argumentów zanim podejmę jakąś decyzję. Mam nadzieję, że zostanie mi to wybaczone i otrzymam jeszcze kilka rzeczowych porad i sugestii.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.