Skocz do zawartości
IGNORED

radmor 5412 diora ws 504 yamaha ax 470 diora ws 354 ws 442 ws 503

kxj102

Rekomendowane odpowiedzi

chciał bym wiedzieć jakie macie opinie na temat tych 6 ciu wzmacniaczy jakie mają wady zalety ogólnie czym się różnią jakością, rodzajem brzmienia,który jest lepszy od którego

Pełnego zestawienia 6 wzmaków nikt ci nie zapoda, bo nikt pewnie tylu na raz nie testował. Mogę ci napisać coś o WS442. Wzmak jak wzmak produkcji polskiej, wymagający dopracowania czyli tuningu, bo takie próby były realizowane przez ludzi z forum. Dźwięk z niego, no cóż określiłbym go ostry i natarczywy. Przez średniej mocy oddawanej powstawały w nim zniekształcenia słyszalne (tranzystory nie wysokich lotów ;-) Na Altusach 140, czyli jednych z większych wzmak dostawał zadyszki, przy 4 kolumnach Altus 110 jakie miałem pod nim, miał problem, objawiało się zniekształceniami. Prawdopodobnie prądowo nie był w stanie udźwignąć 4 głośników, wysterowując ich właściwie, moc tylko 2 x 35W (8 OHm).......

Nie wiem skąd bierzecie te zniekształcenia. Raz mojej matce zdarzyło się przy sprzątaniu odkręcić głośność maksymalnie. Włączyłem coś tam. Myślałem, że dom się wali. Jednak ani jeden głośnik w kolumnach nie uległ uszkodzeniu więc chyba tak źle z tym zniekształcaniem i przesterem nie było, a dobrych parę sekund to grało bo najpierw musiałem zwalczyć szok :)

to miałeś chyba extra udany egzemplarz, bo niestety mocowo to nie nadawał się do wysterowaniu 4 dużych kolumn...nawet przy 2 siadał, siejąc zniekształceniami...

to miałeś chyba extra udany egzemplarz, bo niestety mocowo to nie nadawał się do wysterowaniu 4 dużych kolumn...nawet przy 2 siadał, siejąc zniekształceniami...

yamaha ax 470

te polskie trupy sobie daruj (szczególnie ws503)

ewentualnie można by się skłonić w stronę ws504 siedzi tam najprawdopodobniej STK4042V

z tym że powoli szlak go trafia

trzeba by było dać go do "serwisu" i wymienić rezystory dookoła stk na metalizowane 1%

i część kondensatorów elektrolitycznych w zasilaczu podwoić uF

• 4 tygodnie później...

a radmor 5412 ws 504 ws 503 czytałem że są dość dobrymi wzmacniaczami zaś zupełnie negatywne opinie o ws 442

a napiszcie coś o yamasze a może za te pieniądze oś lepszego można kupić podajcie modele

to jaki z tych wzmacniaczy najlepszy tak do 250 zł

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

yamaha ax 470

te polskie trupy sobie daruj (szczególnie ws503)

ewentualnie można by się skłonić w stronę ws504 siedzi tam najprawdopodobniej STK4042V

z tym że powoli szlak go trafia

trzeba by było dać go do "serwisu" i wymienić rezystory dookoła stk na metalizowane 1%

i część kondensatorów elektrolitycznych w zasilaczu podwoić uF

354 442 503 i 504 to są śmieci ale podobnie np Yamaha AX 470. Może jedynie Radmor ale cudów bym się nie spodziwał. Wzmacniacz za 300 PLN z Allegro potrafi zagrać lepiej.

ale to zupełnie inny przedział cenowy nawet tej ws 704 a co dopiero yamahy RX 797 która kosztuje pow.2000 tyś

mi chodzi o wzmacniacze góra 250 zł

szczeże powiem moją ws'kę kupiłem za dokładnie 250 ziko. A yamaszkę dałem dla przykładu, tylko skąd masz taką kosmiczną cene . Tam gdzie kupowałem jest dziś za 1348 a niedawno była o niemal 100zł tańsza. :-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

2.500

Ukryta Zawartość

pow 2000

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

2.500

Ukryta Zawartość

pow 2000

To komplet z odtwarzaczem.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

?👈

żartujesz chyba- :-) Za 1300zł nic lepszego nie znalazłem ba nawet za wyższe kwoty . Ale to moja opinia, zresztą nie tylko bo potwierdza to nie jedno pismo jak i same testy.

kxj- ty linkujesz wraz z CD :-)

Ukryta Zawartość

Może faktycznie miałem farta że udało mi się kupić za 250 zł... fakt. Pisałem to bo za te pieniądze brać w ciemno.

Ukryta Zawartość

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Testy i pisemka można sobie wsadzić między bajki. To jest zwykły przeciętny amplituner. Nic więcej. Choć od wszystkich wymienionych w temacie wątku na pewno lepszy.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Witam! Wydaje mi się, ze znaczna częsć piszących na forum przeciętne sprzęty. Sam takie mam ijestem z nich bardzo zadowolony, ponieważ uzyskałem optymalny (moim zdaniem oczywiście) kompromis między ceną, jakością dzięku, fukcjonalnością i wyglądem. Miałem zestaw o lepszym brzmieniu, ale znudziło mi się ciągłe bieganie do przedwzmacniacza czy tunera i ręczne zmienianie ustawień. Wracając do tematu wybrałbym Radmora, ale A-5512B. Jest to typowy wzmacniacz. Słuchałem go w drugiej połowie lat 90 (przy okazji rozważania zakupu dużej radmorowskiej wież serii "55"). Jego dźwięk nawet mi się podobał.

ale też przekraczający kwotę 250 i jest dosyć drogi bo to żadki model piszecie ile to nie ma dobrych wzmaków d0 250 a chociaż jednego przykładu nie podacie w tym przedziale mnie nie stać na wzmaki po 400 500 600 ... zł mi chodzi o kwotę do 250 zł dycha więcej dycha mniej

bo z waszych wypowiedzi rozumiem ze wzmaki za 200 zł matki typu yamaha itp są taka samo złe jak i wieże z marketów po 100 zł

oj zagalopowałeś się kolego... :-)

Wieże to głośniki + wzmak i mp3 itp... a w wzmaku masz tyko wzmak. Jeżeli do kazedego z podanych prze ciebie wzmaków podepniesz lepszniejsze kolumny to dźwięk będzie o dekade lepszy od mini wież nawetza 500zł.

Sam kupiłem do roboty wieże JVC GX48<?> za ponad 350ziko i nigdy bym nie powidział że gra to lepiej niż własnej roboty wzmacniacz ze czasów szkoły ZSZ ... a koszt był niebo niższy. Oczywiście bez kolumn.

No ale cóż podpowiedzi Ci nie wnoszę tylko omijam temat więc wyłączam się.

PS- co do rx 797... wszystko zależy w jakich zakresach cenowych sprawa jest rozpatrywana :P To fakt. W tej konkurencji brak

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Ogłoszenia

• Mogą występować chwilowe problemy z ładowaniem postów w tematach. Przepraszamy to tylko nasze prace techniczne.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.