Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kolumny do 16m2 lub 22 m2

KotD

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam prośbę o poradę jak w temacie.

Przenoszę się z pokoju 25m2, w którym w tej chwili gra zestaw NAD 372, NAD542 oraz kolumny Celestion F38. W związku z reorganizacją lokalową przenoszę się do innego pokoju. Mam do wygoru 16m2 w kwadracie 4x4m, lub 22 m2 w prostokącie 6,0x3,7m.

Zdaję sobie sprawę, że kolumny C38 będą "dusiły" się w obydwu pomieszczeniach, dlatego chciałbym zmienić je na coś innego. Skłaniam się ku monitorom, ale czy to dobre rozwiązanie? Słuchałem w salonie audio o wymiarach ok 25m2 Dynaudio x12 i bardzo mi się spodobały. Nie wiem jak te monitory zagrają z moim zestawem w moim "nowym" pomieszczeniu, a może wybrać coś z kolumn podłogowych?

Cena 2000 - 2500 pln. Najlepiej używane chyba, że jakaś super okazja na nowe:)

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/74462-jakie-kolumny-do-16m2-lub-22-m2/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.